Stämmer det...? ;)


Sexualitet = identitet?

Jag är tjej. Jag är student. Jag är snart 20 år gammal. Jag är hundägare. Jag är mellanbarnet bland mina syskon. Jag är lesbisk.

Vilka utav de ovanstående olika identiteterna tror ni blir mest uppmärksammad och vilken höjer folk mest på ögonbrynen åt? Jag skulle vilja påstå att det är min sexualitet, alltså att jag är lesbisk.

Vi har kommit långt i Sverige, de allra flesta blir inte så chockade över att höra att någon i deras umgängeskrets är homosexuell. Skulle en tjej presentera sig tillsammans med sin flickvän är det inte många som tar avstånd och ser på dem med stora ögon som om de vore utomjordningar eftersom det nu för tiden inte är så ovanligt att folk lever ut sin sexualitet. Men jag kan lova att de homosexuellas sexualitet läggs på minnet utav de som möter dem, vilket inte alls är konstigt.

Man lägger märke till sådant som går mot normen. Jag säger inte att det är onormalt att vara homosexuell, men det följer inte människans norm som det ser ut just nu. Heterosexualitet är det som för tillfället regerar och då blir självklart bisexualitet och homosexualitet två saker som är utanför fyrkanten på något sätt. Förmodligen känner du många tjejer, kanske en del studenter, du har säkerligen kommit i kontakt med en tjugoåring och hundägare och mellanbarn finns överallt. Men en flata kanske du inte har i din bekantskapskrets förrän du möter mig. Du kanske har sett sådana på tv, men närmare än så har de inte existerat. Då är det faktiskt inte så konstigt om jag blir ihågkommen som den som ligger med andra tjejer. 

Tumblr_locmxercrt1qlr140o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12259457


Som sagt tycker jag inte att det här fenomenet är ett dugg konstigt, det stör mig heller inte nämnvärt. Jag tycker bara att det är en intressant iakttagelse. Jag tror inte att sexualiteten betyder lika mycket för ens identitet om man ät heterosexuell som om man är homosexuell, i alla fall inte så länge som det finns en samhällsnorm som säger att man är onormal eller speciell för att man älskar någon av samma kön. 

Visst är det intressant att någonting som egentligen bara angår mig, och den partnern jag väljer att dela mitt liv och sängkammare med, kan definiera mig som person? För en del spelar det ingen roll att jag är tjej, student eller hundägare. Jag är lesbisk och det är det som gör mig speciell.

#341


Bild från: http://mistak3n.tumblr.com/page/22

#340


Bild från: http://mistak3n.tumblr.com/page/25

God-des & She - Love You Better


Sant!

Tumblr_lqe6rzngmf1qbk36yo1_500_large
Bild från: http://badreams.tumblr.com/post/9309903251

Dikt - To conquer

I’ve seen you conquer so many others
You stole their hearts, I watched you do it
Watched you sneak upon them, lay your hands on them
I watched you put your spell upon them

I envied them all,
Even though none of it was real

When the night came, during which you conquered me,
I had never been so filled with profound bliss
As you trembled and your skin was damp with sweat
I held your body close to mine, wished you could dig through my skin
And I think you did, because I can still feel your fingertips inside

I was scared to let you go when it was over
I never thought you wanted to stay
You felt my doubts as you kissed me,
You tasted bittersweet, I recognized the taste
Then you looked at me with piercing eyes
And told me you didn't want to leave

I think I conquered youTumblr_lp6jei2fbl1qgb3dzo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13444486 

Patti Smith - Gloria

Jesus died for somebody's sins but not mine
meltin' in a pot of thieves
wild card up my sleeve
thick heart of stone
my sins my own
they belong to me, me


people say "beware!"
but I don't care
the words are just
rules and regulations to me, me


I-I walk in a room, you know I look so proud
I'm movin' in this here atmosphere, well, anything's allowed
and I go to this here party and I just get bored
until I look out the window, see a sweet young thing
humpin' on the parking meter, leanin' on the parking meter
oh, she looks so good, oh, she looks so fine
and I got this crazy feeling and then I'm gonna ah-ah make her mine
ooh I'll put my spell on her


here she comes
walkin' down the street
here she comes
comin' through my door
here she comes
crawlin' up my stair
here she comes
waltzin' through the hall
in a pretty red dress
and oh, she looks so good, oh, she looks so fine
and I got this crazy feeling that I'm gonna ah-ah make her mine


and then I hear this knockin' on my door
hear this knockin' on my door
and I look up into the big tower clock
and say, "oh my God here's midnight!"
and my baby is walkin' through the door
leanin' on my couch she whispers to me and I take the big plunge
and oh, she was so good and oh, she was so fine
and I'm gonna tell the world that I just ah-ah made her mine


and I said darling, tell me your name, she told me her name
she whispered to me, she told me her name
and her name is, and her name is, and her name is, and her name is G-L-O-R-I-A
G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria
G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria


I was at the stadium
There were twenty thousand girls called their names out to me
Marie and Ruth but to tell you the truth
I didn't hear them I didn't see
I let my eyes rise to the big tower clock
and I heard those bells chimin' in my heart
going ding dong ding dong ding dong ding dong.
ding dong ding dong ding dong ding dong
counting the time, then you came to my room
and you whispered to me and we took the big plunge
and oh. you were so good, oh, you were so fine
and I gotta tell the world that I make her mine make her mine
make her mine make her mine make her mine make her mine


G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria,
G-L-O-R-I-A Gloria


and the tower bells chime, "ding dong" they chime
they're singing, "Jesus died for somebody's sins but not mine."


Gloria G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A,
Gloria G-L-O-R-I-A, G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria
G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria,
G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria,
G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria G-L-O-R-I-A Gloria

Novell - Du, min dröm i livet

Du dyker upp i mina drömmar, alltid lika oemotståndlig. Alltid vacker, svår att komma åt men ändå farligt nära. Varje gång jag lägger min blick på dig vet jag att det är se men inte röra som gäller, fast det hjälper inte. Jag kan inte hålla mig borta, kan inte hålla mina fingrar i styr.

Det är någonting med din utstrålning och sätt att vara som fångar mig, som lockar mig. Du vet att du inte behöver anstränga dig för att jag ska bli intresserad och vilja ha dig, du vet att det räcker med att se på mig under lugg med dina stora, bruna, sotade ögon och le ett snett leende med läppar jag inte kan motstå. Det räcker att du gör det, för då har du fångat mig.

Du har blivit min musa, min inspiration, min kreativitet. Så många ord jag skrivit handlar om dig, beskriver dig, försöker att göra dig till mig, till en del av mig. Att drömma är det enda sättet att nå dig, men jag luras. Drömmar är blott fantasier i ett längtande sinne. Kanske vill du ge mig något jag saknar. Kanske är du bara en symbol för en del av mig själv som jag inte har utforskat eller som inte har fått tillräckligt med plats i mitt verkliga liv. Jag vet att någon annan, någon som är lärd, vis och påläst skulle hävda det. Han skulle hävda att du var en skapelse jag själv gjort, men jag är inte beredd att hålla med. Jag tror du har ett eget liv och jag njuter av att du ger mig små portioner av det även om de inte alltid räcker för att mätta min hunger.

Jag ser dig också som en underskön siren, en vacker varelse som med sitt enkla men komplexa väsen lockar mig i fördärvet. Jag minns historien om Odysseus, hur han lockades till havs av himmelskt ljuvliga sirener och deras sång, jag känner igen mig. När du möter mig i drömmen existerar bara du och jag blir förtrollad. Jag minns för en kort sekund kvinnan som jag egentligen lovat mitt hjärta till, men jag har inte kraft att stå emot. Jag kan inte motstå dig, du är farligt, du lockar mig att kliva bort från stigen, in i skogen och gå vilse i lust och skuld.

Jag tror du vet vad du gör. De nätter du besöker mig klänger du fast vid mig likt murgröna. Du finns där när jag sluter ögonen, på ett eller annat sätt finns du där och jag märker dig. Jag dras till dig som om du vore magnetisk, jag kämpar inte ens emot. Du gör ingenting mer än att vara, du säger ingenting för att få mina händer att röra vid din hud eller mina läppar att kyssa dig. Du bara ler det där leendet, ser på mig med de där ögonen och jag är fast. Även om jag vaknar till under natten och vår historia bryts, så lockar du med mig igen så fort jag somnat om. Du bestämmer när vi är klara med varandra. Morgonen efter vaknar jag alltid tröttare än när jag somnade. Jag tror du har tagit dig in i min själ, jag tror du styr mig mer än jag vågar inse. Jag har ingenting emot det.

Det är något speciellt med dina ögon. De har en förmåga att verka starka fast de är svaga och lyckliga fast de är sorgsna. De glittrar alltid förföriskt men glittrandet tycks vara omedvetet. De vackraste varelserna är de som inte vet om det, de som inte behöver försöka. Du är en av dem. Du är aldrig kaxig eller självgod, men dina ögon säger att du vet vem du är och du är trygg i dig själv. Ibland tvivlar du, men det gör vi alla.

Ofta funderar jag över drömmars konstruktioner. Allt är möjligt där, ändå kan jag inte styra något. Jag har hört om sådana som hävdar att de kan kontrollera sina drömmar, att de kan ta kontroll över sitt omedvetna och göra som de önskar. Egentligen vet jag inte om jag tror på det, men jag önskar att det vore sant. När jag lärt mig konsten skulle jag kalla dig till mig varje natt. Jag skulle göra mitt drömlandskap till en verklighet, sannare än det som nu ska föreställa realitet. Det enda som säger oss att det vi tror är verkligt verkligen är det, är att vi spenderar mer tid vakna än i en och samma dröm. Om jag tog kontroll över oss kunde jag dela upp dygnet så att jag sov och befann mig i vårt drömlandskap mer än hälften av tiden. På så sätt skulle verkligheten ändras, verkligheten skulle vara vi.

Om jag möter dig inatt ska jag berätta om min idé. Jag vet att du kommer tro mig. Du kommer le, skratta till, se på mig med stora, bruna, sotade ögon och säga att du hoppas att jag lyckas. Och det gör jag med. Jag hoppas att jag lyckas krossa verkligheten.


#339

4963694089_bab613aa58_z_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13884253

#338

Tumblr_lq949kzcam1r02iwzo1_500_large
Bild från: http://lesbiantemptations.tumblr.com/post/9204488334

#337

Tumblr_l7s7r71g2n1qd9r72o1_500_large
http://weheartit.com/entry/13722570

India Arie - Long Goodbye

I en kommentar fick jag tips om den här låten från Malin (http://mittunikaliv.blogg.se/). Självklart kollade jag upp låten och insåg att den passade perfekt på bloggen!Om det är någon annan som vill tipsa om musik eller annat får ni väldigt gärna göra det! Skriv en kommentar eller skicka ett mejl till loveforladies.blogg@gmail.com.

#336

 Girls Girls love by Emma-tyan on Flickr.
Bild från: http://comingoutjournal.tumblr.com/post/9343986922/girls-girls-love-by-emma-tyan-on-flickr

Sextips - Att smeka bakifrån

The Stranger
Bild från: http://www.kirkfanelly.com/v3/work.htmStällningen som bilden visar är utmärkt som förspel eller som en hel sexakt. Den givande partnern når alla viktiga delar och kan enkelt smeka den som tar emot. Dessutom är det bra för tjejen som står framför eftersom hon kan luta sig bakåt, mot sin partner om benen inte skulle bära henne utav en eller annan anledning ;)Bild från: http://nyheter24.se/blogg/pillow-talk/2010/01/20/lesbisk-karlek-under-lupp/


Den här ställningen ser också ut att passa bra om man skulle vara mer än två!

Lesbisk = attraherad till alla tjejer

Det verkar som om en del tror att bara för att man är lesbisk så betyder det automatiskt att man blir attraherad eller tänd på alla tjejer i ens närhet. Vissa ryggar därför tillbaka eller känner sig obekväma när de till exempel får höra att de har idrott i skolan tillsammans med någon som är lesbisk.

Även det här är ett utmärkt exempel på fördomar som inte är speciellt genomtänkta. För tänk efter; är du som heterosexuell attraherad av ALLA killar du träffar? Spanar du in alla dina killkompisar och tänker snuskiga tankar om dem? Och värst måste det vara att vara bisexuell i sådana fall, då tycker man ju att ALLA är sexiga och potentiella sexpartners. 

Nej, det här är bara löjligt.


Vad tycker ni?

Omröstning: Vad är lämpligt?

Hur mycket närhet kan man visa sin älskling när man visar sig öppet på stan, i skolan eller på bion?

webvoter poll
Var går gränsen för hur mycket närhet man kan visa öppet med sin partner?

Hålla handen
Hångla
Ingen romantisk närhet alls
Kyss på kinden
Kyss på munnen
Sex

View resultsOrdförklaring: HasbianEn kvinna som betecknas som hasbian brukade identifiera sig som lesbisk men har senare börjat ha relationer med män. Det handlar alltså inte om bisexuella, så länge de inte sett sig som enbart lesbiska innan de började dejta män.

Så här kan man också förklara det:Bild från: http://www.zazzle.se/

Vara lesbisk = måste ha legat med båda könen

Det finns en del fördomar om hur man kan veta vilken sexualitet man har. En del tycker att för att kunna se sig som lesbisk måste man ha testat att ha sex med båda könen för att då kunna bestämma sig för vilket man föredrar. Andra tycker att man bara måste ha legat med en annan tjej för att veta att man är lesbisk, alltså kan du inte vara homosexuell om du är oskuld.

Say what? Jag förstår överhuvudtaget inte logiken i ett sådant resonemang. Så alla som är oskulder har ingen sexualitet alls? Eller menar de som tänker så här att alla är hetero från början och att homo är något man blir?

Dessutom är (som jag har sagt en miljon gånger) sexualitet så mycket mer än bara sex. Man kan vara oskuld hela livet och ändå vara fullt på det klara med att man är homosexuell. Ofta så börjar man väl sin sexuella utveckling med att få känslor för något eller båda könen, redan där märker man vilken läggning man har.


Bild från: http://www.tshirtsngiftideas.com/Vad tycker ni?

Melissa Ferrick - Everything I need

I got money in the bank
And I got a car to drive
And I got a working set of hands that my guitar seems to like
Cuz I got a love that won't quit
And I got time to rest
And I got a clear able mind that sees my life going fine, yeah cuz

[Chorus]
Everything I need is right here in my hands
Right here in my hands
Right here in my hands
Everything I need is right here in my hands
Right here in my hands
Right here in my hands
I got everything I need

Second Verse

And I got a floor to dance on
And I got a phone to laugh in
And I got a tub to cry in
I got a bed to hide in
Ohh but sometimes I only see what's wrong
And sometimes I'm convinced my God has up and gone
I'll never write a hit song
My love will leave me hanging

[Chorus]

I got money in the bank
And I got a car to drive
I got a love that won't quit
I got a clear and able mind

[Chorus 2x]

#335

Tumblr_lq5jex1p2i1qcpj5po1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13611365

#334

ups
Bild från: http://subiendoelnivel.tumblr.com/post/9182645735

Film - Kyss mig

Ni har säkert hört talas om filmen Kyss mig som går på bio just nu. Det är en film som innehåller kärlek mellan två kvinnor vilket inte är överdrivet vanligt i dagens filmutbud. Jag var och såg den här filmen tillsammans med min flickvän igårkväll och tänkte ge lite synpunkter.

Jag tänker inte dra igenom hela handligen i detalj, men i stora drag handlar det om Frida och Mia som möts på sina föräldrars förlovningsfest. Mia har också precis förlovat sig med sin pojkvän, men trots det uppstår snart starka känslor mellan henne och Frida. Man får sedan följa hur deras relation utvecklas och vad som händer i de båda kvinnornas liv.

Trailern kanske förklarar bättre:Jag tyckte att filmen var riktigt, riktigt bra. Den var inte överdriven som det lätt annars kan bli, vilket gjorde handlingen trovärdig. Skådespelarna gjorde ett utomordentligt jobb. Jag skulle också vilja säga att filmen var vackert gjord. Det fanns en del sexscener men de har gjorts med omsorg och istället för att se vulgära ut är de bara vackra. Likadant med de första kysscenerna mellan Mia och Frida, helt underbart vackert.

Kort sagt rekommenderar jag verkligen de som gillar drama/kärleksfilmer att gå och se den här, jag tror inte att ni blir besvikna!

Visste ni att...?

Skolböcker där det bland annat stod att homosexuella är pedofiler har använts i Sverige fram till och med år 2004. Nu har lyckligtvis de allra flesta skolor gjort sig av med de här böckerna.Bild från Google.
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Homosexualitet

Novell - Främling

Det är inte som det brukade vara. Du är inte den du var och jag är absolut inte som förr. Vi är annorlunda och till stor del är det nog mitt fel. Jag vill tro att det här bara är en fas vi går igenom, alla har dåliga faser i en relation, visst är det så? Jag vet inte längre, men jag hoppas det.

När du ser ut genom bussfönstret och jag sitter bredvid känns det som om vi inte hör ihop. Ditt långa, blonda hår känns ovant för mig, som om jag aldrig sett det förr. Dina gröna ögon fäster inte på mig, så fort du lägger en blick vid min hud så rinner den av likt vatten på en gås. Du försöker se mig, försöker läsa mig, försöker älska mig men alla dina försök gör ingen nytta för min hud är insmetad i äckligt fett som får dina blickar att halka av. Vatten på en gås, fast så oändligt mycket fulare.

I sängen en regnig dag är det samma sak. När jag ser din bleka hy är det som första gången, du är en främling som ligger bredvid mig. Dina fylliga läppar har jag aldrig kysst, jag förstår inte alls när du drar mig intill för att låta två tungor mötas. Man kysser inte främlingar. Jag har aldrig rört vid din hud, aldrig fått dig att känna lustens begär, det har aldrig hänt. Ändå vill du lägga mina händer på din mage, mina händer på dina lår, dina bröst och överallt. Det är som om ingenting utav det som egentligen finns lagrat längst inne i min minnesbank existerar på riktigt.

Du vet den där känslan av att komma hem? Jag brukade känna den med dig, men inte längre. Jag brukade kyssa dina handflator och sedan hålla dem mot mitt ansikte. Du dolde mig för världen och det var allt jag ville. Nu är du den mest kända främling jag vet om, jag vet allt om dig men ändå ingenting. Du är inget hem för mig men du är heller inte borta. Du är här, du är alltid här, fast samtidigt inte.

Dina ögon brukade vara närvarande, de brukade vara i nuet med mig. Nu ser jag in i dina ögon och en mur har byggts upp mellan oss. Det känns som i en dröm när jag möter din blick eller ser ditt leende. När du kysser mig och håller om mig blir jag nästan rädd, för vem är du egentligen? En värld ifrån mig, det är precis vad du är. Hur kunde du låta så mycket växa mellan oss? En hel värld tar mycket plats och jag trodde aldrig att du skulle släppa taget om mig.

Det är inte så att du inte älskar mig, för det vet jag att du gör. Men när du säger det så känner jag ingenting. Du hade lika gärna kunnat tala ett annat språk, det hade inte spelat någon roll. Jag låter min mun agera spegel och reflektera dina ord tillbaka när du säger något sådant. Innerst inne undrar jag hur man kan älska en okänd, en främling, en förändrad.

Jag sa att vi skulle finnas i en evighet och jag ljög inte. En evighet är relativ, det minns jag från en sång jag hört. En evighet kan vara en söndag i april eller två ensamma mänskor på en suddig bild. När jag tänker efter är det precis det vi är. Två ensamma människor på en suddig bild. Det är därför du verkar så långt borta fastän du egentligen står alldeles intill.

Du märker ibland att jag inte riktigt är som jag var en gång. Då blir du rädd och håller mig närmare intill, du säger att jag inte får lämna dig för om jag lämnar dig så är du ingenting längre. Du lägger allt ansvar på mig, som om jag skapade dig, som om jag är dig, som om du inte finns om inte jag gör det vid din sida. Jag kramar om dig när du känner så, tänker att jag inte vill såra dig, tänker att jag inte vill lämna dig och att om jag känner efter längst, innerst inne så älskar jag dig faktiskt. Det är i de stunderna som jag minns oss, då minns jag att vi fanns och att vi inte gick att dela på. Jag minns hur jag lovade dig min evighet och du tog emot den. Jag minns vem du är och vem du var, men det bleknar efter en stund och du blir lika främmande som innan.

Kanske måste jag lära känna dig på nytt för att vi ska bli vi igen.


Visste ni att...?

Homosexualitet klassificerades som mentalsjukdom enligt Världshälsoorgansitationen (WHO) ända tills år 1990.Bild från Google.
Källla: http://sv.wikipedia.org/wiki/Homosexualitet


#333


Bild från: http://momimtotallygay.tumblr.com/post/8766677444

Bisexuellboomen bland kändisar

Jag hittade den här videon på Youtube:
Jag började titta på den eftersom jag tyckte att det skulle vara intressant att se vilka kändisar som har kommit ut och om det fanns några överraskningar i videon. Well, när Scrubs-stjärnan Sarah Chalke dök upp i videon började jag bli lite misstänksam, därför googlade jag för att se om hon verkligen hade kommit ut som lesbisk eller bisexuell. Det enda jag hittade var lite wishful thinking från diverse lesbiska forum, men ingen intervju eller liknande där hon själv berättat om sin läggning (jag letade inte jättenoga, men tänkte att om bevis hade funnits så skulle de nog hamna ganska högt upp i listan när jag gjorde sökningen).

Efter att ha avslöjat en kändis i videon tänkte jag vara ambitiös nog att kolla upp resten också och låt mig säga såhär: det var inte många där den påstådda sexualiteten verkligen stämde. Ni kan ju själva kolla på videon och göra egna gissningar och eftersökningar om ni vill, jag gjorde det bara som hastigast för att komma fram till resultatet att det mesta i videon inte stämde.

Hur som helst så började jag tänka på att trots att en del i den här videon inte stämde (tyvärr, måste tilläggas, för vem önskar inte att Sarah Chalke skulle swinga åt vårt håll liksom?) så finns det ändå en hel del kända kvinnor som gått ut med att de är bisexuella under de senaste åren. Se bara på Lady Gaga, Fergie, Angelina Jolie, Megan Fox och Tila Tequila till exempel. Egentligen så verkar det som om ganska många människor överhuvudtaget kommer ut som bisexuella nu för tiden, som om det är det modernaste man kan göra just nu.

För kändisar känns det som att det är ett smart drag att komma ut som lesbisk. Det här göder killars fantasier om hett tjejsex som de gladeligen skulle få joina samtidigt som det också lockar till sig den lesbiska publiken. Att komma ut som bisexuell är att göra sig tillgänglig för alla. Den här attityden ligger till skuld för att bisexuella ibland ses ner på utav både homosexuella och heterosexuella. Man ska enligt vissa helt enkelt vara antingen eller.


Men vad tycker ni om det här med att det är så många kändisar som kommer ut som bisexuella? Är de verkligen det eller är det bara ett sätt att göra sin person och trademark mer intressant?

#332


Bild från: http://satregan.tumblr.com/post/8895442946

#331


Bild från: http://3words4youily.tumblr.com/page/2

#330


Bild från: http://3words4youily.tumblr.com/

#329


Bild från: http://3words4youily.tumblr.com/

Homosexualitet under andra världskriget

I början ansågs det vara viktigare att göra sig av med homosexuella män än kvinnor eftersom männen skadade den ariska rasen med sin femininitet och oförmåga att försvara landet. Senare tyckte man dock att kvinnors homosexualitet också var illa eftersom de inte kunde leva upp till den stereotypiska ariska rollen som den perfekta frun till en arisk man och barnaföderska.

Det hela började egentligen med en utrensningskampanj som genomfördes 1933 i Tyskland där man brände litteratur och tidningar som på något sätt uttalade sig positivt om homosexuella. Man förstörde även de 50-60 gaybarer som fanns samt lade ner homosexuella organisationer. 

Många homosexuella blev chockade när utrensningarna och rättegångarna mot homosexuella började eftersom de inte trodde att nazisterna inte skulle vara ute efter dem. Det har till och med sagts att en del homosexuella män drogs till nazistsoldaterna eftersom de ansågs attraktiva.

Ernst Röhm
var en av Hitlers närmsta män, han var ledare för det nazistiska partiets kamporganisation. Dessutom var han homosexuell vilket fick andra homosexuella i landet att slappna av och tro att de inte skulle drabbas av samma öde som judar och andra som blev dödade. Dock blev Röhm mördad 1934 just som en del av utrensningen av homosexuella. Han blev blev ersatt av Himmler, känd för att vara en stor homofob.


Bild från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm


Nazisterna såg på homosexualitet som en sjukdom, en epidemi som de två procent av befolkningen, som nazisterna ansåg vara homosexuella "på riktigt", spred till de heterosexuella. Tydligen förförde homosexuella heterosexuella och lockade över dem till sin omoraliska livsstil.

I koncentrationslägren anser en del forskare att homosexuella var de som behandlades sämst. De blev varken skjutna eller gasade till döds, istället fick de arbeta tills de dog. Blev de sjuka fick de ingen sjukvård och dessutom fick de mindre mat än de andra fångarna. Allra värst var det för de tyska, homosexuella männen eller de utländska män som hade förhållande med en tysk man.

De homosexuella männen bar i lägren en rosa triangel på sina fångdräkter, medan lesbiska bar en svart triangel som egentligen var symbolen för "asociala". Antagligen gjorde man så för att man inte ansåg att lesbiska utgjorde ett lika stort hot som homosexuella män. Eftersom lesbiska inte blev märkta med en speciell symbol är det också svårt att säga exakt hur många som dog.

Nazisterna försökte också hitta på olika sätt att bota homosexualitet, ett utav dem var manlig kastrering. Det utfördes också andra tester och liknande som ofta slutade i stympningar av könsorganen, infektioner, sjukdomar, lidande och till och med döden i många fall.
 

Bild från: http://scrimac.wordpress.com/2011/05/31/munich-announces-gay-holocaust-memorial/


90 000-100 000 människor ställdes under nazitiden inför rätta för att de misstänktes vara homosexuella. Blev man dömd fick man välja mellan att kastreras eller bli skickad till koncentrationsläger. Hur många som dog i koncentrationsläger är svårt att säga, siffran pendlar mellan 5 000-15 000.


Källor: http://www.rfsl.se/?p=3815&aid=4899, http://sv.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm, http://www.omforintelsen.se/de-homosexuella-i-forintelsen/, http://www.levandehistoria.se/node/1522


Novell - Rosen

 

Den där sista dagen gav du mig en vacker ros. Den var karmosinröd, sammetsmjuk och så väldoftande att till och med änglarna hade varit avundsjuka. Rosen var fullt utslagen när du gav mig den, kronbladen var så separerade från varandra som de kunde utan att falla av och blomman var nästan lika stor som min handflata. En bit perfektion i en värld av kaos.

Du hade inte kommit för att stanna, inte ens för att äta lunch eller middag eller kanske sova över. Du hade kommit för att lämna rosen i min hand och sedan gå. Dina vackra, blå ögon hade glittrat mot mig som de alltid gjorde i solljuset när du stod på trappan utanför ytterdörren och du hade sagt att innan rosen vissnat helt och tappat alla sina kronblad skulle du vara tillbaka. Jag förstod inte ens vart du skulle och jag hann aldrig fråga för du bara kysste min kind och gick.

Jag saknade dig direkt, men istället för att fälla en tår gick jag in i köket, hämtade en vas, satte i rosen däri och fyllde upp med vatten. Jag ställde sedan vasen i köksfönstret och ägnade mig åt annat. Mina tankar lämnade aldrig dig. Medan jag städade undan dina saker undrade jag vad du hade menat, vart du var på väg. Jag vet att du hade sagt att du skulle komma tillbaka, men det var någonting i dina ögon som hade sagt mig att det inte stämde. De hade sett likadana ut, glittrat på samma sätt som när vi först hade älskat. Det var den där gången i månskenet, när det strålade in genom fönstret och träffade dina ögon. Du sa att du älskade mig för första gången.

Dagen gick och på morgonen efter tittade jag till vår ros i fönstret. Morgonsolen lyste på de röda kronbladen och jag såg att ett hade fallit ned mot den vita, kalla fönsterbrädan. Mitt hjärta hoppade över ett slag men jag visste inte om det berodde på att jag tänkte att det inte skulle dröja länge innan du återkom eller för att jag var rädd att du inte skulle hålla ditt löfte.

Egentligen hade du aldrig varit min, det kunde jag inte säga. Även när ditt långa, blonda hår låg utslaget på min kudde och dina ögon var slutna i en sömn som jag inte ville störa, kunde jag inte se dig som min. Du var din egen eller kanske någon annans, men aldrig min. Kunde jag då kräva av dig att du skulle komma tillbaka? Nej, det var inte min plikt att hålla dig fjättrad till mitt liv, det var inte upp till mig. Jag var glad när du stannade men grät inte ögonen ur mig när du gick. Jag krossades bara lite inuti.

Ännu en dag gick, några fler kronblad hade fallit när jag såg efter i köket den morgonen. Utanför fönstret piskade regnet mot rutan, all sommarkänsla från dagen innan var som bortblåst. Jag sörjde inte de fallna rosenbladen, samlade bara ihop dem i en liten ask med vackra stenar och snäckbitar på. Asken stoppade jag i min underklädeslåda, det kändes som ett tryggt och passande ställe.

Det regnade hela dagen, ända tills klockan närmade sig åtta och solen bröt igenom molnen. Jag hade alltid älskat hur kvällssol sken igenom lövträdens kronor efter ett heldagsregn, i mina ögon var det få saker som var vackrare än det.

Jag vet inte egentligen vad det var som fick mig att ta rosen ur sin vas och gå ut genom ytterdörren med den i min hand. Gräset var fyllt av små, små vattendroppar som klängde fast på stråna och blötte ned mina nakna fötter. Jag gick genom trädgården, jag bodde som på ett berg så längst bort i trädgården sluttade det brant ned mot en inte så vältrafikerad väg. Jag såg ut över skogar som bredde ut sig längre än vad mina ögon kunde se. Lyfte sedan rosen, höll den i höger hand och med den vänstra drog jag av ett kronblad. Jag kastade det upp över mitt huvud, lät en vind ta tag i det och såg det graciöst dala ned mot vägen. Jag såg aldrig var det landade.

Jag gjorde likadant med alla de kronblad som fanns kvar och för varje röd liten bit av väldoftande sammet som jag släppte i vinden lät jag ett leende breda ut sig större och större över mina läppar. Jag kände mig hoppfull, lycklig och trygg. Jag visste att när jag låtit det sista kronbladet falla så skulle du komma tillbaka.

#328


Bild från: http://fuckyeahlesbiancouples.tumblr.com/

#327

Tumblr_lf1tbe5mul1qfm8pmo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/8626929

#326

Tumblr_ksiabnlckm1qzlarro1_500_large
Bild från: http://getsbetter.tumblr.com/page/8

Homosexualitet i Berlin

Under framför allt 1920-talet var Berlin ett centrum för homosexuella. 1922 ledde en läkare vid namn Magnus Hirschfeld världens allra första gaydemonstration. 400 andra män ställde upp i demonstrationen och målet var att upphäva en tysk lag som förbjöd könsumgänge mellan män. Själva arbetet med att få igenom en ändring av lagen pågick under många år. Hirschfeld anordnade bland annat en petition (namninsamling) för de som ville ändra lagen, kända personer som skrev under var bland annat Albert Einstein. År 1930 hade cirka 6000 namn samlats in, men bara ett fåtal år senare blev organisationen som Hirschfeld ledde förbjuden att fortsätta sitt arbete på grund av nazisterna som då hade tagit över makten i Tyskland.

Efter andra världskriget och delningen av Berlin levde gaylivet kvar i staden. På västsidan expanderade gayklubbarna vid ett område som är känt för att vara en plats där homosexuella håller till, nämligen Nollendorfplatz. Efter återföreningen av landet och staden har gaykulturen vuxit sig än större och rikare i Berlin och nu är det åter en fristad för många homosexuella. Berlin räknas idag som en utav världens mest gaytäta städer, både när det kommer till antalet homosexuella invånare och gayklubbar.Bild från: http://www.flickr.com/photos/maha-online/191163044/(Texten handlar om att Berlin stöttar de som är homosexuella och går emot homofobi.) Bild från: http://chronoskairos.wordpress.com/2011/03/21/berlin-weekend/Bild från: http://berlin-audiovisual.com/index.html
Källor: http://sv.wikipedia.org/wiki/Homosexualitet, http://sv.wikipedia.org/wiki/Magnus_Hirschfeld

Dikt - Who are you?

Your eyes say you love me
Your actions speak of another truth
Something I’ve known for far too long
I can’t get a grip, I can’t understand

Who are you?

I’m trying to wrap my head around you
Figure you out seems impossible
You have me trapped in a box made of glass
I see you smiling on the other side

I can just barley see your eyes, sparkling with joy
As you say you love me you stick your hand in your pocket
My heart is what you find
You throw it on the ground beneath you

And then you step on it, still smiling


Tumblr_lpodnk80up1qj1t6ko1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13466834


Dikt - Tänk om

Tänk om du kunde se mig som jag ser dig
I ett guldrosskimmer, solnedgångens ljus
I sängen, bredvid mig
Med mina läppar mot din hud
När du är vacker och du är min

Tänk om du kunde se mig så


 
Bild från: http://lesbianlust.tumblr.com/


#325

Tumblr_lpvll4ee0d1qh14jco1_500_large
Bild från: http://tempered-maelstroms.tumblr.com/


#324

thefactorygirl-thefactorygirl:  me and my girl  ;D
Bild från: http://-dykesonbikes.tumblr.com/page/16

#323

I think this is one of the first images I reblogged on here, it’s still wonderful.
Bild från: http://-dykesonbikes.tumblr.com/page/15

#322

20090504180706_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13392915

Sextips - Orgasm

Det finns många tjejer som har svårt för att komma eller kanske aldrig i hela sitt liv har fått en orgasm. Här kommer några tips för er:


För dig som aldrig har fått en orgasm:

-->
Lär känna din kropp
- Hur ska någon annan kunna ge dig en orgasm om inte ens du själv vet hur du ska göra? Utforska dig själv, lär dig vad du tycker om och hur du vill bli smekt.

--> Fantisera - För att ens ha en chans att komma måste du vara upphetsad. Kvinnans mest erogena zon är egentligen hjärnan för det är där allt startar. Om du håller på att utforska dig själv, glöm inte att "utsätta dig" för sådant som du tycker är tändande. Det kan vara allt från att själv fantisera till att läsa sexiga noveller eller kolla på porr.

--> Privacy - Se till att du i lugn och ro kan prova det du är sugen på, utan att någon annan kan komma in eller störa dig. Vet du om att du verkligen är ensam är det också enklare att slappna av vilket är a och o för att få en orgasm.

--> Vibratorer - Många tjejer får sin första orgasm med hjälp av en vibrator, så det kan absolut vara värt att testa. Det brukar funka för de allra flesta.


Bild från Google.


För dig som har svårt att komma:

-->
Smek dig själv framför din tjej - Om du kan komma själv men inte med en partner så är det här det perfekta sättet att vänja dig vid att någon annan rör dig. Genom att smeka dig själv, precis som du brukar göra, framför din partner så får hon instruktioner om hur hon ska göra. Dessutom kan det vara en väldigt upphetsande situation för er båda.

--> Omväxling förnöjer - Är du inne i en period när du helt enkelt har svårare för att komma? Testa någonting nytt! Om man hela tiden använder sig utav samma tekniker och har fastnat i en rutin av bekvämlighetsskäl eller liknande så brukar det funka utmärkt att hitta på någonting nytt. Förverkliga en fantasi, byt roller i sovrummet, ändra tid på dagen när ni har sex eller börja använd sexleksaker!

--> Ta det lugnt, ingen hets - Det viktigaste med sex är faktiskt inte att få en orgasm, även om det är lätt att tro det och även om man ofta har det som mål. Försök istället slappna av och ha sex med varandra utan att sätta upp mål om att ni båda måste komma. Njut av stunden och skulle det leda till en orgasm för någon av er eller båda så är det bara en bonus.

--> Prata ut - Låter kanske som ett tråkigt tips, men om du har svårt för att komma så kan det bero på att det är någonting som ligger och gror under ytan. Kanske mår du inte så bra för tillfället, känner dig väldigt stressad eller helt enkelt har dina tankar någon annanstans. Berätta då det för din tjej, det kan hjälpa er båda att lösa problemet. Ibland är det dessutom skönt att bara få prata av sig.

--> Ha inte sex - Att längta lite kan ofta förhöja lusten och spänningen mellan två människor. Ha inte sex på ett tag, sätt upp ett förbud till och med. Perioden då ni inte får smeka varandra kan vara en vecka, två veckor eller kanske till och med en månad. Det är alltid svårt att hålla sig ifrån någonting som man vet att man inte får göra.

--> Ha ett långt förspel - Rör vad som helst förutom klitoris så länge som möjligt, det kan fungera både eggande och retande och bygga upp en större lust och chans till orgasm än om man smeker direkt på.

--> Lugnt i början - Smek inte för hårt i början! Det är verkligen hur viktigt som helst att inte gå ut för hårt, speciellt inte på de känsligaste punkterna (som bröstvårtor och klitoris). Dessa kan bli som bedövade utav en sådan behandling, därför är det bättre att börja lätt och försiktigt med en fjäderlätt beröring och sedan smeka hårdare och hårdare.

--> Använd bäckenbottenmusklerna - Att "få" en orgasm är egentligen helt fel uttryck, oftast är det faktiskt någonting man skapar själv och ibland måste man jobba för det. Genom att knipa med bäckenbottenmusklerna kan man öka sina chanser för orgasm. För att ens hitta musklerna kan man testa att avbryta strålen när man kissar, de muskler som man använder för att göra det är samma muskler som man senare använder för att knipa. Naturligtvis går det även att "trycka utåt" med samma muskler, allt som krävs är lite träning. Känn efter själv hur det känns och gör vad som känns skönast!

Tumblr_lps9bue4cu1qd6ii0o1_500_large
Bild från: http://switchteams.tumblr.com/page/3

#321

Tumblr_lpnvgsmppq1qlbyx4o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13309589

#320

199620_152962318097171_149710131755723_333367_969999_n_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13285147


#319


Bild från: http://bibiscupcake.tumblr.com/

#318


Bild från: http://lezbhonest.tumblr.com/page/195

#317


Bild från: http://lezbhonest.tumblr.com/page/195

#316

(by La piel virgen)
Bild från: http://lamourf0u.tumblr.com/

Melissa Etheridge - Breathe
I played the fool today
I just dream of vanishing into the crowd
Longing for home again
Home, is a feeling I buried in you

I'm alright, I'm alright
It only hurts when I breathe

And I can't ask for things to be still again
No I can't ask if I could walk through the world in your eyes
Longing for home again
Home, is a feeling I buried in you

I'm alright, I'm alright
It only hurts when I breathe
I'm alright, I'm alright
It only hurts when I breathe

My window through which nothing hides
And everything sees
I'm counting the signs and cursing the miles in between

Home

Home, is a feeling I buried in you, that I buried in you

I'm alright, I'm alright
It only hurts when I breathe
I'm alright, I'm alright
It only hurts when I breathe, when I breathe
Yeah, it only hurts when I breathe, when I breathe
Oh,it only hurts when I breathe

#315

fuckyeahlesbians:  pride season is awesome photo season.
Bild från: http://halfpercent.tumblr.com/page/7

#314


Bild från: http://halfpercent.tumblr.com/page/2

#313


Bild från: http://halfpercent.tumblr.com/

#312


Bild från: http://halfpercent.tumblr.com/

#311

Tumblr_lp3manlioz1ql1mkgo1_500_large
Bild från: http://iwantmyinnocenceback.tumblr.com/page/3

Corrective rape

När jag skrev om hatbrotten i Sydafrika för några dagar sedan, fick jag en kommentar från Jenny som visste ett ord för dessa våldtäkter där syftet är att omvända eller bota någon som är homosexuell. Det korrekta ordet för dessa våldtäkter är corrective rape.

Corrective rapes drabbar både homosexuella män och kvinnor. Dessa blir våltagna av personer av det motsatta könet och syftet är att bota homosexualiteten och göra offren heterosexuella. Ibland sker dessa våldtäkter med publik, familj eller folk från byn kan agera åskådare.


Bild hittad på Google.

Tidigare i år blev en 13-årig flicka, som var öppet homosexuell, utsätt för en sådan här våldtäkt. Och hon är inte ensam. Man beräknar att bara i Kapstaden blir 10 kvinnor utsatta för våldtäkter som ska bota homosexualitet varje vecka. I hela Sydafrika utsätts 150 kvinnor om dagen för våldtäkter (även icke corrective rapes). Utav varje 25 män som blir anklagade för våldtäkt, går 24 av dem fria.

I april i år blev en annan kvinna från Sydafrika stenad till döds på grund av sin sexualitet. Undersökningar efteråt visade att hon hade blivit utsatt för en gruppvåldtäkt.Jag hittade en namninsamling mot corrective rapes. Följ länken för att bidra med ert eget namn: http://www.avaaz.org/en/stop_corrective_rape_6/?cl=990575871&v=8594

Fakta från: http://en.wikipedia.org/wiki/Corrective_rape, http://www.guardian.co.uk/world/2011/may/09/lesbian-corrective-rape-south-africa, http://www.change.org/petitions/south-africa-take-action-to-stop-corrective-rape

#310

Tumblr_lkhyc4gffa1qcwfxxo1_500_large
Bild från: http://liquorinthefront.tumblr.com/page/24

Homofobi

Runtom i hela världen finns det människor som inte kan hålla sin älskling i handen ute på stan.

I vissa länder kan människor bli dömda till fängelsestraff eller till och med dödade på grund av att den människa de älskar är av fel kön.

Tusentals och åter tusentals människor kan aldrig visa upp sin nya partner för sin familj, för de vet att deras föräldrar aldrig skulle acceptera deras val.

I många länder kan människor inte gifta sig med vem de vill, för någon har bestämt vad kärlek är och inte är.

Människor utsätts för hatbrott varje dag, bara för att de inte följer den norm som samhället har skapat.

Diskriminering mot människor som älskar andra människor sker överallt, varje dag.


Homofobi finns överallt och det skadar människor. Någonting folk verkar glömma är att det inte spelar någon roll vilken hudfärg vi har, hur våra ögon ser ut eller vilket kön vi råkar föredra. Vi har kommit långt i kampen mot homofobi och inskränkta personer och värderingar, men än är vi inte framme, än är vi inte där vi borde vara.

Jag vill bara att varje människa ska få lov att älska vem de vill. All kärlek som skapas mellan två samtyckande människor är vacker och borde bli firad snarare än sedd ner på.


Vi är alla människor.Bild från: http://undiscoveredgirl.wordpress.com/2010/09/10/improve-lebanon/


#309

Tumblr_lowst5mqlv1qejoumo1_500_large
Bild från: http://porraline.tumblr.com/page/5

#308

Tumblr_lpoi3pvsye1qbhhslo1_500_large
Bild från: http://s-o-l-a-r-i-s.tumblr.com/post/8702639887/platea-via-7857-flickr-photo-sharing

#307

Tumblr_lpog7pfhdx1qa9oslo1_500_large
Bild från: http://roadtojay.tumblr.com/

#306

Tumblr_lpog5plgcf1qa9oslo1_500_large
Bild från: http://roadtojay.tumblr.com/

#305

-
Bild från: http://www.topit.me/item/193434

Novell - Blå rådjursögon

Vi satt under den stora eken, såg ut över vägen nedanför oss och fälten som bredde ut sig. Landskapet badade i ljummen kvällssol, men vi satt i skuggan på berget och tittade ut. Ett par rådjur stod och nopprade gräs mellan sädesstråna på ett gyllene fält, en sval vind fick dig att huttra till och vira den tjocka, stickade tröjan närmare kroppen. Du grät nästan, jag såg tårar lura i dina ögon när jag sneglade mot dig där du satt, höger om mig.

Jag trodde aldrig att vi skulle hamna i den här situationen, sa du, försökte verka stoisk. Jag känner mig liksom inte beredd.

Du hade alltid trott på evigheten, att allt du kände alltid skulle vara för evigt. På att vi skulle vara för evigt. Nu hade jag lärt dig att så inte var fallet, och det sårade dig, förstörde hela din verklighetsuppfattning. Jag var ledsen för det, det var aldrig min mening att slå dig i bitar, aldrig min mening att punktera ditt hjärta. Men nu var det gjort.

Jag ber verkligen om ursäkt, jag…”

Du avbröt mig, tog tag i min arm, tvingade mig att se in i dina tårfyllda, blå ögon. Ditt långa, blonda hår låg så vackert draperat kring dina axlar, jag fick lust att kyssa dig fastän du inte längre var min.

Varför? frågade du. Varför vill du inte ha mig längre? Vad gjorde jag för fel?

Ingenting, mumlade jag till svar, försökte sänka blicken så jag slapp se på dig, det var inte du som var problemet.

Och det var sant. Det hade inte varit du som var problemet, jag älskade dig. Du var fantastisk, den underbaraste varelse jag någonsin sett och haft mina armar. Du var mitt livs kärlek. Men mitt liv tillät inte dig, inte på det sättet jag önskade. Jag kunde inte svepa mitt liv kring dig och göra dig till medelpunkt även om jag ville, även om jag försökte. Det skulle aldrig ha gått.

Vad var problemet då? Du? Du torkade generat bort en tår som rann längs din kind, kinden jag brukade kyssa och stryka. Det stack till i mig av sorg över att jag aldrig mer skulle kunna få trösta dig och hålla dig i mina armar.

Ja, det är jag som är problemet. Du anar inte hur ledsen jag är.

Jag ville bara vara med dig för alltid, du lovade mig…”

Du brast i gråt och det kändes som om någon slet ut hjärtat ur mitt bröst och kastade det till hungriga vargar. Jag hatade mig själv för alla löften jag givit dig. Jag hatade mig själv för hur jag hade svikit dig. Klumpigt och tafatt klappade jag dig på axeln, som om det skulle ge dig tröst.

Förlåt, sa jag och menade det mer än någonting annat. Vi kan fortfarande vara vänner?

Du tittade upp på mig med stora, rödgråtna ögon, inte helt olika rådjurens ögon på fältet långt borta. Fast deras ögon var bruna och dina himmelsblå och så mycket vackrare. Så mycket mer sorgsna.

Vänner? Efter allt vi har gått igenom, efter allt jag har gett dig så vill du vara vänner? sa hon med en ny ilska i sin röst. 

Jag vill inte förlora dig, svarade jag och insåg hur dumt det lät. 

Du reste dig upp, torkade tårarna med tröjärmen och försökte se mer arg än ledsen ut.


Det är för sent för det, sa du och vände ryggen mot mig. Innan du styrde dina steg bort ifrån mig lade du till: Jag hoppas att du kommer lida för det här lika mycket som jag gör.

Jag svarade inte utan lät dig gå. Jag svalde tårarna som ville välla upp gång på gång från halsen och ut genom ögonen, tvingade mig själv att se på rådjuren, att följa deras små rörelser när de åt. Var till slut tvungen att borra in naglarna i huden och bita ihop käkarna hårt för att låta bli gråta.

Jag hade låtit mitt livs kärlek gå, jag hade låtit dig lämna mig. Aldrig skulle jag känna mig lika lycklig hos någon som jag hade gjort hos dig och ändå lät jag dig gå. För alltid skulle jag förbanna min egen feghet för att jag inte lät dig stanna, men jag hade inget val. De skulle aldrig acceptera dig och utan dem var jag ingenting.

Jag satt kvar på berget tills solen försvunnit och rådjurens gestalter suddats ut. Inte förrän då bestämde jag mig för att återgå till ett liv som aldrig skulle göra mig lycklig och aldrig skulle tillåta dig.


#304

Tumblr_l37xjqarhe1qzb7j7o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13110000

"Bota" lesbiska med hjälp av våldtäkt

Jag ramlade över en artikel på DN:s hemsida som handlade om hatbrott i Sydafrika. I landet är det tillåtet för homosexuella att gifta sig, trots det lever många gamla värderingar kvar. Omkring 50.000 hatbrott sker varje år, det är oklart exakt hur många lesbiska kvinnor det är som drabbas, men de utgör en del utav offren.

En kvinna blev våldtagen av en man på grund av hennes läggning. Han sa sig våldta henne för att hon skulle förstå att hon var en kvinna och inte en man och således ändra sitt lesbiska beteende. Kvinnan anmälde aldrig brottet eftersom hon ansåg att det var meningslöst. 

Image
Bild från Google.


Hur sjukt är inte det här? Det är fruktansvärt att någon ens kan få in i sin hjärna att det skulle kunna gå att bota en lesbisk kvinna genom att våldta henne. Hemskt.
Hela artikeln går att läsa här: http://www.dn.se/nyheter/varlden/sydafrika-agerar-mot-hatbrott

#303

Tumblr_l3j8f7wo1h1qc6ae1o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13110079

#302

Tumblr_lmvnkdkape1qkb567o1_400_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13115511

#301

Tumblr_lp5ftsar8e1qmbrs7o1_400_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13124439

Billie Myers - Kiss the rain


#300

Tumblr_ljm2ott0zr1qeuvmto1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/8786178

#299

12990653224647_large_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13028540

#298

Tumblr_lpfl1iphmr1qjs2g2o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13057942

#297

F0duec_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13058193

Sextips - Bröst

Här kommer en lista på olika sätt att tillfredsställa en tjej på, bara genom att röra vid hennes bröst:


--> Smeka - Det finns oräkneliga sätt att smeka en tjejs bröst på, alltifrån fjäderlätta smekningar med fingertopparna till hårdare smekningar med hela handen. Prov er fram till vad som passar er bäst.

--> Slicka - Även här finns det stor variation på hur man kan göra, bara fantasin sätter gränser.

--> Suga - Var försiktig om du ska suga på din tjejs bröst, det kan lätt bli för hårt utan att man är riktigt medveten om det. Fråga vad hon tycker om, lägg märke till hur hon beter sig medan du gör det.


Bild från: http://www.beautyden.com/news/womens-breasts-bigger.shtml


--> Nafsa - Så fort tänder är involverade i sexakten kan det vara bra att ta det lite lugnt i början. Ibland kan det räcka med att bara vidröra bröstvårtan med tänderna.

--> Nypa/vrida - En del tycker om att få sina bröstvårtor nypta och vridna med hjälp utav sin partners fingrar. Det finns även andra hjälpmedel för de som tänder på när det gör ont, så kallade bröstvårtsklämmor. Dessa finns att köpa med tillhörande tyngder eller vibratorer.

--> Vibratorer - Man kan använda en vanlig vibrator på brösten också.

--> Mat - Mat som frukt, grädde, smält choklad och liknande kan appliceras på bröstet och sedan slickas av. 

--> Isbitar/starka halstabletter - Om man har en isbit eller stark halstablett i munnen innan man slickar eller suger på sin flickväns bröst kan effekten bli helt annorlunda än vanligt. Det kan vara extra skönt med temperaturskillnaden som uppstår. Halstabletter med menthol eller någonting annat som känns starkt, kan ha en lätt värmande effekt på huden som gör den extra känslig.

--> Bröst mot bröst - Att ligga ovanpå sin partner eller bredvid och känna hennes bröst mot ens egna kan vara både skönt och kännas väldigt intimt.


Bild från: http://www.self.com/health/2007/01/the-burden-of-big-breasts


#296

Tumblr_lm2tliyuiv1qaqnhlo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/10544877

#295

Tumblr_llfkjpbpmy1qkoatbo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13011807

#294

Tumblr_lpijxypizw1r154lso1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13016590

#293

Tumblr_lkrg0kcaod1qi5ll4o1_1280_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/13027324

Flatshoppen.com

Upptäckte häromdagen jag den här nätshoppen där man kan köpa saker speciellt för lesbiska. Där finns örhängen med kvinnomärken, armband, pride-flaggor och så vidare.

Här är bilder på några utav produkterna:

Silverhänge med kvinnotecken


Stor regnbågsflagga med kvinnotecken


Handdukar,kvinnotecken
Alla bilder är naturligtvis från Flatshoppens hemsida.


Länk till nätshoppen: http://www.flatshoppen.com/

#292

Tumblr_lj5625yhbv1qiya3jo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/8584921

#291

Tumblr_lpgmdai2eu1qcb76fo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12945133

#290

Tumblr_lp8x7qduiy1qfbyvwo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12957889

"Du behöver bara träffa rätt man"

Det finns en del fördomar där ute, jag har tagit upp en eller ett par innan, men det här är en utav mina favoriter eftersom den är så sjukt korkad.

Om man är medlem på en community, exempelvis qruiser som egentligen ska vara för homo-, bi-, och transsexuella samt queerpersoner, så finns det alltid heterosexuella män där som raggar på homosexuella kvinnor. Det är inte så att de här männen inte vet om att tjejen är lesbisk, han kör bara på ändå. Och tolka mig inte fel, visst är det kul med en komplimang, men det finns gränser.

En del män tror nämligen att en kvinna är bara lesbisk tills hon har hittat rätt man. Hm. Som om homosexualitet skulle vara någonting man väljer bara för att man är lite kräsen när det kommer till män.

Okej, låt mig förklara det här en gång för alla. En lesbisk kvinna är intresserad av andra kvinnor. Det spelar ingen roll hur bra du som man anser dig vara i sängen, det är inte en man vi vill dela säng med, vilket i sin tur betyder att du ändå inte kommer ha en chans.


Bild från: http://deniserichards672.typepad.com/blog/music/

När jag var medlem på qx så fick jag många mejl från straighta killar. En del trevliga, en del mindre trevliga. Många utav dem stötte på mig, trots att de visste att jag var lesbisk. Mycket utav det var ganska okej, det är inte negativt att någon blir intresserad av en, men när en man skrev till mig och sa att han skulle omvända mig så kände jag mig en aning skeptisk. Snacka om att ha hybris när man tror att man kan omvända någon annans sexualitet. Nej, när jag fick sådana mejl såg jag ingen charm i det överhuvudtaget, snarare tvärtom. Visst, jag skrattade högt åt det, men mest bara för att det låter lite patetiskt.


Vad har ni för erfarenhet av det här? Vad tycker ni?

#289

Tumblr_lp5rnvga9m1qfd6kko1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12901495

#288

100281581_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12970028

Kommunikationstips!

Om du har svårt att prata med din flickvän om något, det kan egentligen vara vad som helst, så finns det lösningar!


--> Brev - Om du har väldigt svårt att få ur dig någonting öga mot öga så kan brev vara en bra idé. Då kan du i lugn och ro sätta dig ner och skriva vad du har på hjärtat. Dessutom hinner du ångra dig och skriva om ifall du tycker att du har uttryckt dig klumpigt eller liknande.

--> Avsätta en tid - I ett förhållande kan det finnas vissa problem som man hela tiden återkommer till och dessa kan vara större eller mindre. Säg att du och din flickvän till exempel har problem med vem som ska diska och det skapar en hel del irritation er två emellan. Avsätt då en tid när ni båda ska prata om det här problemet. Det kan låta löjligt och forcerat men är faktiskt riktigt bra. Genom att bestämma en speciell tid när ni ska prata om problemet så kan ni både undvika att vara upprörda vid tillfället. Om ni ställer er och skriker på varandra vid diskbänken så kommer ingenting konstruktivt att komma fram eftersom ni båda är så upprörda, men om ni däremot bestämmer en tid när ni kan prata om det lugnt och civiliserat är chansen större att ni kommer på en lösning. 

--> Äggklocka eller timer - Om någon utav er upplever att ni inte blir lyssnade på - använd er av en äggklocka eller timer när ni ska prata med er partner. Sätt er ner tillsammans och bestäm hur lång tid varje person ska få på sig att prata, två minuter kanske är rimligt. Säg att du börjar, då vrider du upp klockan eller ställer in timern på två minuter och sedan börjar du framföra dina argument och berätta om dina känslor. Din partner får inte säga någonting förrän du är klar. När klockan ringer är det din partners tur att svara och då får du inte avbryta.

--> Sov på saken - Man säger ofta att man aldrig ska lägga sig som ovänner, men ibland kan det faktiskt vara bra att få sova på saken. Det är svårare att kommunicera med någon som är sårad och arg, speciellt när man själv också känner sig upprörd. Om man däremot får tid att lugna ner sig och tänka efter så kan det vara enklare att ta itu med problemen dagen efter.

--> Ta itu med problemet - Även om det känns jättejobbigt att prata om ett problem som finns mellan er två så är det viktigt att komma ihåg att tystnad inte löser några problem. Får din flickvän inte veta vad som är fel så har hon heller ingen chans att delta i en lösning. Älskar ni varandra så kommer ni kunna hitta en lösning på de flesta problem som kan komma upp. Ibland måste man bara ta mod till sig och prata om det.Bild från: http://www.bgf.nu/nr/96/6/lasare.html

#287

Tumblr_lp0fgd6jc11qi9sb6o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12897829

#286

Tumblr_lp7engw5h11qk8pw8o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12898776

Epic win

Tumblr_lpdcuzwxlq1qekhbzo1_500_large

Bild från: http://weheartit.com/entry/12942705

#285

Tumblr_lp880xhsfe1qczeo7o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12899109

#284

Tumblr_ll8mj9ca1f1qk391io1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12909223

#283

Tumblr_ljzaubelxp1qgx4ido1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12909413

Novell - Spegeln

Ett rum så mycket större än oss, du stod framför spegeln. Med din smala kropp som jag aldrig rört vid betraktade du dig själv. Jag höll mig i bakgrunden och tänkte att jag alltid hade dragits till dig. Du hade någonting speciellt, någonting större än vad jag kunde bära i mitt sinne, och jag ville så gärna bli en del utav det.

Det var en sådan där spegel som kan stå själv på golvet. Med ljus träram, lika lång som dig. Bredden var gjord för att vi båda skulle kunna synas i spegelglaset, det såg jag tydligt där jag stod och gömde mig en liten bit bort.

Du beundrade inte dig själv i spegeln, du bara tittade. Det var jag som i mina tankar höjde dig till skyarna och generat klädde av dig med blicken. Jag hade alltid tyckt om dig, alltid velat stå bredvid dig och bli ett. Men jag var låst någon annanstans, med en annan kvinna och hon skulle aldrig låta mig gå. Det är tur att drömmar inte räknas.

Jag smög fram mot dig, med långa, långsamma steg. Jag såg att du märkte av mig men inte låtsades om det, kanske var det mina högljudda hjärtslag som dunkade likt huvudvärk hos dig. Kanske var det min gestalt i din ögonvrå.

När jag nådde fram sträckte du ut din hand mot mig. Jag tog den i min och den var varm och lite sträv, som om du tvättat den i skarp tvål för ofta. Mina läppar kysste den, mitt hjärta sjöng och mitt samvete var tyst. Jag lade din hand på min kind, sedan ned över mitt hjärta. Dunkande huvudvärk hos dig.

Du drog mig intill dig så jag syntes i spegeln hos dig. Höll om mig, jag kände hur du andades med värme mot min rygg trots att det fanns kläder i vägen. Spegeln visade hur dina bruna, sorgsna med ändå glada, ögon såg på mig under en vasst klippt och ojämn lugg. Det var som om du visste att dina ögon avslöjade hela dig och du försökte dölja dem, men ändå inte. Kanske ville du att jag skulle se dem, att jag skulle lära mig någonting om dig.

Dina läppar i spegeln såg mjuka och lockande ut, du fuktade dem med tungan. Du såg ut som någon annan än den jag varit van vid när jag stod bredvid dig. Som om min långa, enkla klänning och nästan lika långa hår fick dig att se sårbar och älskande ut. Du hade alltid verkat så stark, så fri, så ofångbar. Hos mig var du fast och dina ögon glittrade glädje och en djup sorg som jag skulle bota.

Du vände dig mot mig, lyfte upp min haka. Jag slöt mina ögon och du kysste mig mjukare och hårdare än vad någon annan någonsin gjort. Hela jag uppfylldes av din värme, jag blev så stolt att jag var den du valt att kyssa, att jag fick finnas här i din spegelbild. När våra läppar särades sa du inte ett ord. Du bara log med nykyssta läppar och jag svär att jag kunde ha skrikit av glädje.

Om jag sluter ögon nu, precis nu när jag skriver det här, kan jag fortfarande se ditt leende. Jag kan se hur du generat tittade ned på marken, skrattade, skakade på huvudet och hur det bubblade i mig utav lycka. Jag kan fortfarande känna dina läppars söta smak när du kysste mig igen och jag kan fortfarande minnas hur dina bruna ögon verkade fluorescerande, de glimmade, de lyste som vackra ord i en text.

När vi såg oss i spegeln igen höll du en hand på mitt högra bröst och log mot vår reflektion. Jag log tillbaka tills jag såg någonting röra sig i kanten av spegeln. Det var hon, hon som hållit mig fången. Hon stod bara där, till synes bakom oss. Med armarna hängande utmed sidorna och ett gråtande ansikte. Sedan försvann hon. Men jag låtsades inte om det, trots att mitt hjärta för en sekund värkte till av sorg. Du såg det, jag vet att du såg det. Men istället för att säga någonting om det, vände du mig mot dig och höll mig tätt intill. Det hjälpte. Vid ljudet av ditt hjärta kunde jag ingenting annat än le.

Sedan minns jag inte exakt vad som hände, men helt plötsligt var du naken framför mig. Jag hade alla kläder på, men du lade mina händer på dina bröst så att jag kände dig vacker under mina fingertoppar. Du sa det aldrig rent ut, men jag förstår nu att du ville att jag skulle känna dig likadant som jag såg dig. Så sårbart naken hos mig, men med ett sätt att kräva kärlek som jag bara inte kunde ignorera.

Vi stod så tills jag drog dig intill mig och höll dig nära. Just när du var som närmast, när jag hade slutit mina ögon och kysst din panna, löstes du upp och försvann. När jag slog upp mina ögon var du borta och jag låg ensam i min säng och saknade.


#282

Female,kissing,lesbian,girls,kiss,lips-774d1798f2e8e7eb3f972267555a6173_h_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12915436

Otrohet - var går gränsen?

Det finns inga bestämda, klara regler för vad som är otrohet och inte, men jag är ganska säker på att de flesta vet vad som är okej och inte för ens partner att göra med en annan person. Gränsen från otrohet kan dras vid allt från flirtiga internetkontakter till hångel eller sex med någon annan. En del tycker att det räcker att bara tänka på någon annan sexuellt för att det ska vara otrohet. Porr är någonting annat som kan räknas som en form av otrohet.

Själv tycker jag att om man tänker på någon annan konstant, på ett romantiskt/sexuellt sätt så är det inte en form utav otrohet, men det är ändå någonting man borde ta upp med sin partner om det är mer än bara en liten fling. Det är naturligt att tycka att andra är attraktiva och sexiga, även när man är i ett förhållande, men om man blir kär i någon annan än sin partner (även om man inte följer sina känslor och agerar utifrån det) så har man ändå ett problem som är värt att diskuteras och tas upp. Jag tror att om man pratar om det kan mycket lösa sig av sig själv, kanske märker man att det är bättre att göra slut än att vara kvar.

När det gäller kyssar, hångel, smek och sex så är allt av det otrohet för mig. Självklart är det lite olika grad på de där gärningarna, men det är saker man ska dela med sin partner och ingen annan, tycker jag.

Flirtar över internet skulle kunna vara en sorts otrohet för mig också, men det beror på hur det sker. Om min tjej skulle snacka med en speciell person hela tiden och vara flirtig mot den personen så skulle jag förmodligen se det som en form av otrohet.

fergies lesbian romp
Bild från Google.


Var går gränsen för otrohet för er?


#281

Tumblr_lpc3bbuqti1qh18g7o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12867801

#280

4e2f1a0a95731_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12880406

#279

Tumblr_lpbey1cn9y1qi40mdo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12881451

#278

Tumblr_lopa5zzuwo1qlk9z1o1_500_large

Bild från: http://weheartit.com/entry/12882455

Regina Spektor - Raindrops
You don’t know but that’s okay
You might find me anyway
Don’t you know that i
Belong arm in arm with you, baby
In a town that’s cold and gray
We will have a sunny day
Don’t you know that i
Belong arm in arm with you, baby…

I do not know
Where does it go
When it goes
Suddenly though
Everything’s slow
And i miss you so

Round each corner there’s a chance
People searching glance to glance
Moving bout real fast
Like insects and fish when they’re scared
And they sing the same old song
Though it’s been so very long
They sing, raindrops falling on my head
But that doesn’t mean that i am dead

And i do not know
Where does it go
When it goes
Suddenly though
Everything’s slow
And i miss you so

You don’t know but that’s okay
You might find me anyway
Don’t you know that i
Belong arm in arm with you, baby
In a town that’s cold and gray
We will have a sunny day
Don’t you know that i
Belong arm in arm with you, baby…


#277

Tumblr_lp1fghuehf1qdls7io1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12820879

#276

Tumblr_logh2oejjp1qkv4ajo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12827290

#275

Tumblr_lnrphzvnkf1qdks1uo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12827363

Butch eller femme?

Den klassiska indelningen av lesbiska tjejer brukar göras i kategorierna butch eller femme. Butch är tjejer som har en androgyn stil, verkar lite tuffare och mer maskulina. Stilen brukar kännas igen på kortklippt hår, stereotypiskt manliga kläder etcetera. Ett exempel på en tjej som kan räknas som butch är:


Shane från The L-Word (egentligen Katherine Moennig). Bild från: http://guurrkkaann.blogspot.com/2011/04/en-viss-skillnad-pa-nar-hon-ar-med-i-l.html


Femme-tjejer kallas även lipstick lesbians på engelska och är mer klassiskt feminina till sin utstrålning. Med andra ord bär de ofta smink, har långt hår och klär sig i kläder som anses traditionellt kvinnliga. Exempel:

Portia de Rossi
Portia de Rossi, gift med Ellen DeGeneres. Bild från: http://www.stud-center.com/wallpaper/portia-de-rossi/20658.html


Vilken typ är du mest attraherade av? Anser du dig vara butch, femme, både och eller något helt annat?


#274

Tumblr_lpbrzt1uvv1qcdrz7o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12835428

#273

Tumblr_lltht5c8ca1qcgh9uo1_1280_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12497519

Hur visste jag?

Jag fick en fråga från Anneli (http://mineinspiration.blogg.se/) som undrade hur jag kom på att jag drogs till samma kön. Eftersom jag tyckte att det kanske var någonting som skulle bli lite väl långt att skriva i en kommentar tillbaka till henne så tänkte jag att det var bäst att skriva ett inlägg. Dessutom kanske det intresserar andra läsare också :)

Jag har nämnt en stor del utav historien innan, när jag berättade om hur jag och min flickvän blev tillsammans (det inlägget kan ni läsa här: http://loveforladies.blogg.se/2011/june/hur-vi-traffades.html). Innan jag träffade henne var jag visserligen hyfsat säker på att jag var straight, men en stor nyfikenhet mot tjejer hade börjat växa fram under gymnasietiden. Ibland är det bara svårt att riktigt ta till sig vad det är man känner. Varje gång jag kände mig lite attraherad av en tjej eller liknande så avfärdade jag det som någonting annat. Jag ville inte tro på det.

Lustigt nog var ett utav de där stora ögonblicken där en massa tankar väcktes och började få svar när jag gick på bio med en kompis och såg någon utav Millenium-filmerna (ni vet trilogin som börjar med Män som hatar kvinnor). Noomi Rapace spelade ju en utav huvudrollerna och jag kände mig märkligt attraherad av henne, alltså på ett sätt som man kan bli av karaktärer i en film. Någonting lockade mig med henne (och sexscenen mellan henne och hennes flickvän i filmen gjorde mig inte mindre nyfiken). Det var på något sätt starten för lite seriösa funderingar över min sexualitet. 

Tumblr_lmk4j8srhq1qb66u6o1_1280_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12814193

Nu i efterhand så är det en hel del saker som har klarnat. Som att jag aldrig hade en seriös pojkvän (räknar inte fråga chans-förhållandena från låg- och mellanstadiet haha), aldrig kände att någon kille i skolan var rätt eller attraherade mig och dessutom; de kändiscrusher och liknande jag hade var alltid för extremt feminina killar, typ Bill Kaulitz från Tokio Hotel (men han är ful nu för han börjar se ut mer som en man haha!).

När jag sedan fick känslor för och blev tillsammans med min tjej så började bitarna falla på plats. Jag känner att jag inte skulle vilja spendera mitt liv med en kille, jag vill ha och passar bäst med en tjej helt enkelt!

#272

Tumblr_lp9uho4gbm1qhsywuo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12785144

#271

Tumblr_lp9gusxi481qht86ao1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12785638

#270

Tumblr_lp8485bbvi1qb51y9o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12792264

#269

Tumblr_lpaeymvbil1qcyxwwo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12798716


Me'Shell Ndegeocello - Beautiful

Such pretty hair
May I kiss you
May I kiss you there
So beautiful...you are
So beautiful
(beautiful)
Please don't move
It feel so good to me
Hmm tell me in my ear
Beautiful
Beautiful
So very beautiful
So beautiful
Beautiful
So beautiful.

#268

Tumblr_locgg26k8t1qfrhlco1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12738235

#267

Tumblr_lointbnvxt1qk391io1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12738576

#266

Showfile_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12701175

Visste ni att...?

Redan 1953 kom en amerikansk forskare, genom en studie utförd på lesbiska kvinnor, fram till att 78% av kvinnor som har sex med kvinnor får orgasm i 66% - 100% av gångerna de har sex. Bland heterosexuella låg siffran på 55%.


Tumblr_loa593yhif1qdlfqto1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12287136

Fakta från: http://en.wikipedia.org/wiki/Lesbian_sexual_practices

RSS 2.0