"Bota" lesbiska med hjälp av våldtäkt

Jag ramlade över en artikel på DN:s hemsida som handlade om hatbrott i Sydafrika. I landet är det tillåtet för homosexuella att gifta sig, trots det lever många gamla värderingar kvar. Omkring 50.000 hatbrott sker varje år, det är oklart exakt hur många lesbiska kvinnor det är som drabbas, men de utgör en del utav offren.

En kvinna blev våldtagen av en man på grund av hennes läggning. Han sa sig våldta henne för att hon skulle förstå att hon var en kvinna och inte en man och således ändra sitt lesbiska beteende. Kvinnan anmälde aldrig brottet eftersom hon ansåg att det var meningslöst. 

Image
Bild från Google.


Hur sjukt är inte det här? Det är fruktansvärt att någon ens kan få in i sin hjärna att det skulle kunna gå att bota en lesbisk kvinna genom att våldta henne. Hemskt.
Hela artikeln går att läsa här: http://www.dn.se/nyheter/varlden/sydafrika-agerar-mot-hatbrott

Kommentarer
Postat av: Jenny

Corrective rape kallas det för, har hört om att det förekommer i andra afrikanska länder också som t.ex Kongo. Förstår kvinnan som inte vill anmäla, skulle jag mot förmodan någon gång bli våldtagen (ta i trä) så skulle jag antagligen inte anmäla det jag heller. Känns meningslöst så jag förstår henne till fullo..

2011-08-10 @ 01:39:30
Postat av: Jenny

Corrective rape kallas det för och jag har hört talas om att det förekommer i andra afrikanska länder såsom Kongo också. Jag förstår henne till fullo, skulle jag någon gång bli våldtagen (ta i trä) så skulle jag antagligen inte anmäla det heller. Känns meningslöst..

2011-08-10 @ 01:42:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0