Corrective rape

När jag skrev om hatbrotten i Sydafrika för några dagar sedan, fick jag en kommentar från Jenny som visste ett ord för dessa våldtäkter där syftet är att omvända eller bota någon som är homosexuell. Det korrekta ordet för dessa våldtäkter är corrective rape.

Corrective rapes drabbar både homosexuella män och kvinnor. Dessa blir våltagna av personer av det motsatta könet och syftet är att bota homosexualiteten och göra offren heterosexuella. Ibland sker dessa våldtäkter med publik, familj eller folk från byn kan agera åskådare.


Bild hittad på Google.

Tidigare i år blev en 13-årig flicka, som var öppet homosexuell, utsätt för en sådan här våldtäkt. Och hon är inte ensam. Man beräknar att bara i Kapstaden blir 10 kvinnor utsatta för våldtäkter som ska bota homosexualitet varje vecka. I hela Sydafrika utsätts 150 kvinnor om dagen för våldtäkter (även icke corrective rapes). Utav varje 25 män som blir anklagade för våldtäkt, går 24 av dem fria.

I april i år blev en annan kvinna från Sydafrika stenad till döds på grund av sin sexualitet. Undersökningar efteråt visade att hon hade blivit utsatt för en gruppvåldtäkt.Jag hittade en namninsamling mot corrective rapes. Följ länken för att bidra med ert eget namn: http://www.avaaz.org/en/stop_corrective_rape_6/?cl=990575871&v=8594

Fakta från: http://en.wikipedia.org/wiki/Corrective_rape, http://www.guardian.co.uk/world/2011/may/09/lesbian-corrective-rape-south-africa, http://www.change.org/petitions/south-africa-take-action-to-stop-corrective-rape

Kommentarer
Postat av: MICHAELA VERITAS

KOLLA MIN BLOGG, SNYGGASTE BLONDINEN I STAN OM JAG FÅR SÄGA DET SJÄLV!! ;) KOLLA MINA HETA BILDER OCH LÄS MINA DJUPA TANKAR OCH FUNDERINGAR SAMT MYCKET MER!! JAG ÄR EN TJEJ MED SKINN PÅ NÄSAN MEN MED BÅDA FÖTTERNA PÅ JORDEN! JAG LOVAR ER, NI KOMMER INTE BLI BESVIKNA ;)

2011-08-12 @ 12:20:19
URL: http://mondoblog.se/veritas
Postat av: Jenny

Ja det är fruktansvärt vad de stackars kvinnorna (och männen) får genomgå som lever i ett sådant land som Sydafrika. Det jag tänker på är hur efter de är i utvecklingen liksom. Här i Sverige har vi ju kommit betydligt längre vad gäller HBT-personer iaf. Jag tycker att alla som är öppna med sin läggning i länder där det är förbjudet att vara homo-, bi- eller transsexuell är oerhört modiga!

Jag tror att det var genom avaaz jag först fick höra om corrective rapes, men har för mig att de pratade om Kongo då, men jag kan ha fel. 24 av 25 går fria, vilket jävla hån alltså! Fruktansvärt!

2011-08-14 @ 23:22:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0