Sexualitet = identitet?

Jag är tjej. Jag är student. Jag är snart 20 år gammal. Jag är hundägare. Jag är mellanbarnet bland mina syskon. Jag är lesbisk.

Vilka utav de ovanstående olika identiteterna tror ni blir mest uppmärksammad och vilken höjer folk mest på ögonbrynen åt? Jag skulle vilja påstå att det är min sexualitet, alltså att jag är lesbisk.

Vi har kommit långt i Sverige, de allra flesta blir inte så chockade över att höra att någon i deras umgängeskrets är homosexuell. Skulle en tjej presentera sig tillsammans med sin flickvän är det inte många som tar avstånd och ser på dem med stora ögon som om de vore utomjordningar eftersom det nu för tiden inte är så ovanligt att folk lever ut sin sexualitet. Men jag kan lova att de homosexuellas sexualitet läggs på minnet utav de som möter dem, vilket inte alls är konstigt.

Man lägger märke till sådant som går mot normen. Jag säger inte att det är onormalt att vara homosexuell, men det följer inte människans norm som det ser ut just nu. Heterosexualitet är det som för tillfället regerar och då blir självklart bisexualitet och homosexualitet två saker som är utanför fyrkanten på något sätt. Förmodligen känner du många tjejer, kanske en del studenter, du har säkerligen kommit i kontakt med en tjugoåring och hundägare och mellanbarn finns överallt. Men en flata kanske du inte har i din bekantskapskrets förrän du möter mig. Du kanske har sett sådana på tv, men närmare än så har de inte existerat. Då är det faktiskt inte så konstigt om jag blir ihågkommen som den som ligger med andra tjejer. 

Tumblr_locmxercrt1qlr140o1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/12259457


Som sagt tycker jag inte att det här fenomenet är ett dugg konstigt, det stör mig heller inte nämnvärt. Jag tycker bara att det är en intressant iakttagelse. Jag tror inte att sexualiteten betyder lika mycket för ens identitet om man ät heterosexuell som om man är homosexuell, i alla fall inte så länge som det finns en samhällsnorm som säger att man är onormal eller speciell för att man älskar någon av samma kön. 

Visst är det intressant att någonting som egentligen bara angår mig, och den partnern jag väljer att dela mitt liv och sängkammare med, kan definiera mig som person? För en del spelar det ingen roll att jag är tjej, student eller hundägare. Jag är lesbisk och det är det som gör mig speciell.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Anmäl dig gärna till dagens blogg och få chansen att ta del utav mina 2000 unika läsare!http://idas.myshowroom.se/dagens-blogg-17/#comment

2011-08-30 @ 19:34:48
Postat av: matilda

intressant blogg :)

2011-08-30 @ 20:06:48
URL: http://matildasthlm.blogg.se/
Postat av: Annica

Här har du nog stort rätt. Många kommer ihåg en sådan. Men också på de negativa delarna om en själv. Jag har till exempel blivit presenterad "Ja men du vet Annica, hon med det konstiga ögat.." :p(Läs gärna min blogg, har i två delar försökt sammanfatta min uppväxt..)

2011-08-31 @ 08:03:06
URL: http://studentlivethosannica.blogspot.com
Postat av: Annica

Vi träffades via en sida som heter qrusier. (Kallas för Qx) och chattade i över ett halvår innan vi slutligen träffades. När vi väl träffades på Jönköpings tågstation kändes det så himla rätt att direkt gå och krama om honom. Visst, jag var blyg och sådant men... allt kändes så rätt med honom och det gör det ännu och nu har det gått 3,5 år sedan vi träffades. Vi blev tillsammans den helgen.

2011-08-31 @ 09:33:00
URL: http://studentlivethosannica.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0