Negativa reaktioner från omgivningen

Jag har haft tur med folk i min omgivning när jag berättat om min läggning och om att jag har flickvän. Ingen har reagerat negativt och ingen har uttryckt allvarligare fördomar eller liknande heller. Däremot har jag fått svara på frågor och ibland ge min synvinkel på saker och ting, men det ser jag inte som något negativt.

Min tjej har dock inte haft samma tur. Hon har berättat för en del i sin klass och inte fått enbart positiva reaktioner. En tjej reagerade bra framför henne men snackade skit bakom hennes rygg. En kille, öppen homofob i klassen, diskuterade hur äckliga lesbiska är mitt framför henne vid flera tillfällen. När hon till sist sa att hon hade flickvän och inte uppskattade hans trångsynthet, bad han om ursäkt och undrade varför hon inte sagt något tidigare. Så man ska behöva säga till vilken sexualitet man har så att folk inte ska förolämpa en? Seriöst.

Samma ovan nämna homofob snodde dessutom min tjejs plånbok ett par dagar senare. Det hände mitt i deras klassrum, under en rast om jag inte förstått det hela fel. Tjejen hade lämnat jackan och plånboken där och gått ut och när hon kom tillbaka var plånboken borta. Hon polisanmälde och spärrade alla kort och polisen kom dit och visiterade alla i klassen. Homofoben åkte fast - han hade hennes plånbok på sig. Det enda som fattades i plånboken (som tur var) var 300kr som han tydligen hade fikat för. What the fuck liksom?

Jag har svårt att tänka mig att han bara valde ut en random plånbok att stjäla i klassrummet, det känns inte rimligt. Idiot i vilket fall som helst.


Bild från: http://www.picable.com/slicedshow/tags/Homophobia

Vad har ni fått för reaktioner när ni har kommit ut? Negativt/positivt?

Kommentarer
Postat av: Flickvän<3

Haha, ja det var bland det sjukaste jag varit med om...Men men älskling, vissa är väldigt trångsynta, har vi ju sett har på bloggen med. Kyssar på dig<3

2011-12-17 @ 21:07:26
Postat av: Nina

båda är det bra eller ???

kramar

2011-12-18 @ 19:59:41
URL: http://girlonthewaay.blogg.se/
Postat av: A

Har fått mycket fina reaktioner från föräldrar och de vänner som finns nära, men det kanske också visar varför de är nära vänner. De sämre reaktionerna har varit få, men har i vissa fall vänts och blivit positiva efter lite eftertanke. Men vi lever TRE, vilket är mer kontroversiellt än att vara "plain" homosexuell.

2011-12-23 @ 17:54:38
URL: http://fjardarna.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0