Om styrka att ta andras skit

Jag fick ett mejl från en läsare som undrade hur jag klarar av att ta skit från andra på grund av min sexualitet. Jag skrev ett långt svar till henne och det hade kunnat räcka så, men jag kände samtidigt att jag blev inspirerad och ville skriva ett inlägg här på bloggen om det också.

Som jag tidigare har nämnt har jag hittills varit otroligt lyckligt lottad när det kommer till reaktioner från kurskamrater och nära vänner, ingen har varit taskig eller sagt någonting ont till mig för att jag har tjej och är lesbisk (kan bero på att både mina kurskamrater och nära vänner är världens bästa, men ändå). Däremot har jag fått mottaga negativa kommentarer här på bloggen och min flickvän har fått sin beskärda del av trångsynta människor i sin närhet.

Självklart blir man ledsen när någon klankar ner på ens sätt att känna och ge kärlek - det är givet. Men mest av allt blir jag arg, provocerad och besviken över att människor beter sig så här. Det är helt sjukt att folk fortfarande på 2000-talet inte har lärt sig att acceptera andra och att uppmuntra kärlek som inte skadar någon. Jag skäms ibland för att vara människa.

Jag hade kunnat låta negativa kommentarer på bloggen passera. Jag hade kunnat radera dem och låtsas som om de aldrig ens funnits, men jag tänker inte göra det för det är inte okej. Det är inte okej att låtsas som att homofober inte finns och som om allting är helt lätt och fritt - för det är det inte. Jag trodde att människor var mindre fördomsfulla, men nu har jag lärt mig att det fortfarande finns mycket att kämpa för om man ska kunna få vara som man är utan att bli påhoppad och hatad.


Bild från Google.

Dock har allt det här fört med sig någonting bra. Jag känner att det här är någonting jag vill kämpa för och fortsätta skriva om - det är därför sådana här inlägg dyker upp då och då. Det kanske är tråkigt att läsa om, men jag tror att någonstans finns det någon som läser och känner sig träffad eller får sig en tankeställare. Då är det värt det.

Att kunna stå emot skitsnack och negativa kommentarer kräver naturligtvis sin styrka. Jag har varit med om svåra saker i mitt liv och innan det här har jag aldrig sett mig själv som stark. Det är inte förrän jag startade den här bloggen och började möta och besvara negativa kommentarer som jag känner att jag har börjat växa som människa. Jag börjar känna mig stolt över mig själv - så tack för det alla trångsynta människor!

Kommentarer
Postat av: Annica

Du är helt enkelt härlig! Att tacka de som varit trångsynta! Men det är klart, de har hjälpt dig att se din inre styrka. För du ÄR stark. Och du är otrolig! stöttekram

2011-12-20 @ 07:10:35
URL: http://mittklantigastudentliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0