Svårt att ta lesbiska på allvar?

Jag har lite fått känslan av att folk, både män och kvinnor, killar och tjejer, har svårt att ta lesbiska på allvar. Killar ser homosexuella tjejer som sexobjekt, andra tjejer verkar tro att bara för att man är lesbisk så är man sexfixerad och promiskuös. Naturligtvis finns det lika många fördomar kring homosexuella män, men jag får känslan av att om en kille säger sig vara homosexuell så tror andra verkligen på honom. Det är nog mindre chans att en homosexuell tjej verkligen blir trodd och helt och fullt accepterad.

Jag har hört många, många gånger från trångsynta män (till största delen) att en lesbisk kvinna bara inte har träffat rätt man. Men jag har aldrig hört tvärtom, att en homosexuell man bara inte har träffat rätt kvinna. Har ni hört det?

Dessutom verkar det vara avsevärt mycket vanligare att tjejer experimenterar med andra tjejer än att killar gör det med andra killar. Man behöver som tjej varken vara bi eller homo för att ligga/hångla med en annan tjej - det kan man göra bara som en "kul grej". Jag har svårt att tänka mig att samma beteende skulle bli accepterat bland killar.


Bild från: http://varalesbisk.nu/2011/october/hur-skall-man-kunna-acceptera-att-man-ar-lesb.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0