Gay-historia - ett nytt ämne i skolan

Delstaten California i USA blir den första att säga ja till en mindre reform som innebär att historielektionerna nu ska innehålla ett helt nytt tema - nämligen historia om/av homosexuella.

Enligt den verställande direktören för The Gay and Lesbian Center of Los Angeles, Lorri Jean, var det på tiden att sådana här historielektioner infördes. Lorri menar att homosexuella (och även bisexuella och transsexuella) har lämnats ut ur historieböckerna precis som kvinnor och afroamerikaner gjorde förr. 

Men det finns reaktioner som inte är fullt så positiva. Det finns föräldrar som tycker att det är lite väl långt att gå, att undervisa om homosexuell historia. Andra tycker att man inte ska börja för tidigt med sådan undervisning eftersom man måste se till att eleverna verkligen förstår vad en sexuell läggning är för någonting. 

gayschoolbus.jpg
Bild från: http://www.momlogic.com/2008/10/gay_high_school.php?page=2


Vad tycker ni om ett sådant ämne? Är det befogat, behövs det? 


Fakta från: http://www.whec.com/news/stories/S2203042.shtml?cat=565

Kommentarer
Postat av: Annica H

Det ska väl ingå i den vanliga sexualundervisningen eller i den vanliga historieundervisningen men då kanske i slutet på mellanstadiet, högstadet däromkring, som sagt.. Annars kanske barnen tror sig vara något de inte är.?

2011-07-19 @ 11:51:59
URL: http://hon20han41.blogspot.com
Postat av: lm

Måste bara påpeka en sak till Annica H, även fast hon knappast läser detta. Men vadå barnen tror sig vara något de inte är? Jag hoppas seriöst att du var ironisk med din kommentar, för annars så tycker jag att det var sjukt korkat sagt. Finns väl massor med barn som träffat homosexuella och redan från barnsben fått veta att all kärlek är okej, och det gör dem väl inte mer gay (bi, trans osv) än någon annan?

2011-07-21 @ 01:34:15
URL: http://lm-i.blogspot.com
Postat av: Åsa Forsman

Självklart ska det finnas med i historieundervisningen/sexualundervisningen!

2011-11-10 @ 09:37:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0