Homosexualitet minskar överbefolkning?

Jag har hört olika förklaringar eller teorier om varför man blir homosexuell och varför homosexualitet existerar, en del trovärdiga och en del mindre trovärdiga.

En tanke som jag själv först spånade kring, och sedan gjorde en googling om, var teorin om att homosexualitet existerar som ett sätt för naturen att kontrollera överbefolkning hos olika arter (däribland människan). Tyvärr så hittade jag ingen bra fakta eller studier utförda på områder, det enda jag hittade var diverse diskussionstrådar som jag inte blev ett dugg klokare av.

Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för teorin kan man ändå fundera kring den. Homosexuella kan inte få barn med varandra på ett biologiskt sätt utan hjälp av diverse konstgjorda metoder, det kan vi alla vara överens om. Homosexualitet har hittats bland ett flertal andra djurarter i världen, det är alltså ingenting som är unikt för människan. Skulle det då kunna vara så att ett visst antal individer skapas som homosexuella för att hålla reproduktionen i schack?

Jag tycker att den här förklaringen inte låter riktigt helt övertygande. Om det nu var så att homosexualitet fanns bara för att de personer som har den läggningen inte skulle skaffa barn, varför vill då många homosexuella fortfarande ha barn? Vore det inte mer logiskt att alla homosexuella skulle ha något inbyggt i hjärnan som gjorde dem helt ointresserade av att skapa en familj och reproducera sig?

´


Överbefolkningen i världen skapar naturligtvis problem, men jag har svårt att tänka mig att det är homosexuella som ska bota det hela. Det är dock en intressant tanke.


Vad tror ni om den här teorin?

Kommentarer
Postat av: Annica H

Snygg ny design. Jag har varit lite frånvarande de senaste dagarna men det har varit på grund av lite väl mycket att göra.

(Emmaboda i måndags, byggt PA-torn, Stockholm i tisdags bara en tur och retur resa på över 60 mil, igår var jag in till biblioteket, handlade, bokade tid hos frisören till idag. puh)

2011-07-28 @ 07:22:25
URL: http://hon20han41.blogspot.com
Postat av: Annica H

Och angående ditt inlägg så tror jag på något sätt att vi finns för att vi vill finnas, HBTQ-personerna.

2011-07-28 @ 07:23:11
URL: http://hon20han41.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0