Homosexualitet syns i hjärnan

Redan 2006 kom forskare på Karolinska Institutet i Stockholm fram till någonting intressant när de utförde en studie bland lesbiska kvinnor. Man lät dessa kvinnor lukta på feromoner som är ett slags luktämne som sägs användas till kommunikation djur emellan, men nu även mellan människor. Dessa feromoner kan man hitta i exempelvis urin eller svett.

Innan hade samma studie utförts på homosexuella män och då hade man upptäckt att de hade samma reaktioner som heterosexuella kvinnor. Nu lät man alltså också lesbiska kvinnor och heterosexuella män lukta på både manliga och kvinnliga feromoner och mätte under tiden hur deras hjärnor arbetade och var en reaktion kunde synliggöras. Överraskande nog upptäckte man reaktioner i hjärnan hos lesbiska som överensstämde med de för heterosexuella män.

Resultatet utav studien är alltså att homosexualitet är någonting biologiskt, någonting som väcker reaktioner i hjärnan som vi med viljan inte själva kan styra över. Även om forskarna nu kan se och mäta homosexualitet i hjärnan, så ses det ändå inte som ett belägg för att homosexualitet skulle vara någonting man föds med. Det är fortfarande, enligt forskarna, en olöst gåta.


Bild från: http://www.terapisnack.com/blog/2009/11/17/470/

Fakta från: http://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinnlig-homosexualitet-mer-komplex-an-manlig

Kommentarer
Postat av: Guevacci - Blog of Awesomeness!

rullar på :D planer i helgen?

2011-07-23 @ 13:16:44
URL: http://guevacci.se
Postat av: simone

sv: Hej! Tack! Hon är verkligen en skönhet :-)

2011-07-23 @ 14:09:55
URL: http://simoneh.se
Postat av: Sune...the girl

Men jag tror faktiskt att vi homosexuella föds såna, bara att det kanske tar längre tid för en del att fatta att man är det egentligen än andra. Jag "kom på" att jag var flata när jag var 30 och så här i efterhand och med facit i hand så har jag nog alltid varit det, helt olika känslor för det kvinnliga könet än mot det manliga har jag kommit på.

2011-07-23 @ 14:23:52
URL: http://tillganglig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0