Intressant statistik

Folkhälsoinstitutet har för ett tag sedan kommit fram till lite intressanta resultat när de gjorde en jämförelse mellan homosexuella och heterosexuellas hälsotillstånd. För den som är intresserad finns hela studien att läsa här: http://www.fhi.se/PageFiles/6802/a200519-uppdraghbt-0512.pdf. Jag nöjde mig med att kolla igenom en sammanfattad lista från den här källan: http://homoterapi.blogspot.com/2010/01/bevis-homosexualitet-ar-storning.html.

Kolla in det här:

1. Genomsnittlig livslängd
Homo: 55 år (män)
Hetero: 75 år (män)
2. Missbruk av illegala droger
Homo: större
Hetero: mindre
3. Självmordsfrekvens
Hetero: 17.6 (per 100K/år)
Homo: större än ovan
4. Frekvens av pedofili
Homo: >3
Hetero: 1
5. Könssjukdomar
Homo: större
Hetero: mindre
6. Trohet mot sin partner
Homo: mindre
Hetero: större
7. Social acceptans
Homo: mindre
Hetero: större
8. Fokusering på perverst sex
Homo: större
Hetero: mindre
9. Rektala problem
Homo: större
Hetero: mindre


Jag vill diskutera ett par saker med den här undersökningen, bara efter att ha sett resultatet. Det är alltså så att det är fler homosexuella som lider av rektala (anala) problem. Hm. Någonting får mig att tro att de tillfrågade homosexuella var män... Jag har inget belägg för det här, men jag tror att det är så att homosexuella män har mer analsex än lesbiska tjejer. Och jag antar att de tillfrågade har fått analproblem efter att ha haft mycket analsex (eller så kanske det är så att vi som är homosexuella helt enkelt har en känsligare anal, vad vet jag?). Känns dock inte som en så genomtänkt punkt att ha med.

Punkt nummer åtta skulle jag också vilja säga någonting om. Tydligen så räknas allt sex som inte innebär penis i vagina till perverst sex, så då är det väl inte så konstigt om fokuseringen är större hos homo- än heterosexuella? Hello, i en homosexuell relation är själva grejen att jag som tjej inte vill ha en penis närvarande. Lustigt att ens ta med det i en sådan här undersökning.

Att missbruk av illegala droger är större och självmordsfrekvensen bland homosexuella är högre tror jag däremot är sant. Jag har läst många artiklar som har handlat om att homosexuella och bisexuella mår psykiskt sämre än heterosexuella.

Könssjukdomar tror jag sprids mer bland homosexuella för att många helt enkelt struntar i att skydda sig när ingen utav parterna kan bli gravida. Dumt, men sant.

Att frekvensen av pedofili skulle vara större bland homosexuella låter som en fördom, tycker jag. Jag har hört det från många håll, men då alltid gällandes män. Varför skulle det vara så? Homosexualitet har ingenting med pedofili att göra.

Att homosexuella skulle vara mer otrogna än heterosexuella tror jag inte heller på. Och varför skulle den sociala acceptansen vara mindre hos homosexuella?


Även om det finns många frågetecken kring den här undersökningen så tycker jag ändå att den var väldigt intressant. Självklart kan jag ha missat en del eftersom jag inte har läst hela rapporten utan endast resultatet, men jag tyckte att det var mer intressant att skriva ett sådant här inlägg eftersom jag då fick chansen att ta upp en del förutfattade meningar om homosexuella.


Vad tycker ni själva om resultatet? Verkar det rimligt?


Kommentarer
Postat av: ida

Hej!I min blogg så kan du läsa om allt från min vardag till musik, humor, kändisar, shopping och sist men inte minst när jag försöker leka modekunnig, kanske är jag det?

Hoppas du går in och tar en titt ;)Just nu har jag en tävling där du kan vinna upp till 600 kr, va gärna med :)Kram

http://idas.myshowroom.se

2011-07-19 @ 05:51:01
URL: http://idas.myshowroom.se
Postat av: Alice Herbst

Oj att homosexuella skulle vara "värre" på alla plan har jag svårt att tro. Har de bara frågat homosexuella psykfall men mentalt friska hetero? :p

2011-07-19 @ 22:06:27
URL: http://aliceherbst.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0