Sextips - Hur man kan hålla gnistan vid liv

Igår tog jag upp ämnet om den lesbiska sängdöden och även om jag avfärdar den här teorin, så är jag ändå medveten om att många förhållanden tappar lite utav gnistan efter ett tag. Det är vida känt att man under förälskelsens skimmer har mer sex och närhet till varandra, och när vardagen sätter in så ter det sig helt enkelt inte riktigt lika lockande.

Men det finns några saker man kan göra för att hålla igång sitt sexliv:

--> Ge varandra komplimanger - glöm inte bort att berömma och muntra upp varandra, det är jätteviktigt i ett förhållande!

--> Utforska era fantasier - har du eller din älskling någon fantasi som ni inte har testat än? Gör det nu! Vissa tankar behöver ni inte ens förverkliga om det inte känns rätt, bara att prata om dem kan fungera som en nytändning. Är ni riktigt kreativa kanske ni kan skriva sexnoveller till varandra och på så sätt berätta om era fantasier.

--> Glöm inte vardagsnärheten - kramas, kyss varandra, håll om varandra! Det behöver inte alltid leda till sex, "vanlig" närhet är minst lika viktig.

--> Res iväg tillsammans - om ni känner att vardagen är för tråkig och stressig - åk iväg! Det behöver inte vara någon längre resa, ibland kan en weekend räcka.

--> Avsätt tid för varandra - se till att ni verkligen har tid för varandra, att prata och att göra saker ihop. Laga mat tillsammans, ta promenader eller någonting annat. Det viktigaste är att fokus verkligen ligger på er.

--> Bli lite mer hemlighetsfull - ibland kan spänningen i en relation försvinna eftersom mycket helt enkelt blir för förutsägbart. För att undvika det, försök att hitta på små överraskningar. Till exempel kan du köpa nya underkläder som du överraskar din tjej med, eller kanske inhandla någon sexleksak eller liknande.

--> Bestäm att ni inte får ha sex - visst vill man ha det man inte kan få? Bestäm att ni under en eller två veckor bara får kyssas, ge massage och hålla om varandra, utan att ha sex eller röra vid kroppens mest erogena zoner. Ligg nakna med varandra, men förbjud all form av fysisk kontakt.

--> Sköt din tjejs sysslor - ungefär som med överraskningarna, men lite annorlunda. Om din tjej brukar ha vissa sysslor som hon alltid gör (som att tvätta till exempel), ta över den sysslan för en vecka! Låt henne ta det lugnt och visa henne att du bryr dig och vill ta hand om henne lite.

--> Byt roller för ett tag - det här tipset går hand i hand med det förra egentligen. Byt roller i ert förhållande. Det här är någonting ni kan göra även i sovrummet. Oftast är den ena lite mer dominant än den andra till exempel, byt då roller så att det blir tvärtom.

--> Påminn varandra om varför ni är tillsammans - om ni har bråkat mycket eller helt enkelt haft det knackigt ett tag - sätt er ner tillsammans och rada upp allt som fick dig att bli kär i din tjej. Prata minnen, hur ni träffades, vad ni kände och fortfarande känner. Ofta glömmer man av vad exakt det var som fick en att bli så kär, då är det bra att påminna sig själv och återupptäcka sin älskling.

--> Starta ett gemensamt projekt - Kom på någoting som ni båda brinner för och starta upp ett nytt projekt med mål. Det kan vara alltifrån att planera inför framtiden till att påbörja en ny hobby. Scrapbooking är ett kul sätt att ta vara på minnen, varför inte göra i ordning ett fotoalbum tillsammans?

Tumblr_l6edra40px1qckb4vo1_500_large
Bild från: http://weheartit.com/entry/3202699

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0