Chatter, communities m.m!

Jag blev nyligen frågan om ifall att jag skulle kunna tipsa om några chatter, communities och liknande för lesbiska. Sjävklart ville jag göra lite research för att se vad som finns att hitta om just det här ämnet.

Själv hade jag riktigt dålig koll på det här, måste jag erkänna. Innan har jag gjort några sökningar på Google, eftersom jag själv också har letat efter chatter (heter det verkligen så?) och liknande, man vill ju prata med tjejer i samma situation. Men söker man på Google är det väldigt lätt att hamna på porrsajter och webcamsidor som enbart erbjuder sexchatter, och ibland kanske det inte är exakt sådant man är ute efter. Nu har jag dock satt mig in lite mer i ämnet och letat upp lite sidor för er som är nyfikna!


Det första communitiet som jag kom att tänka på var QX (www.qruiser.com).Här finns medlemmar från alla de nordiska länderna och även några ännu längre bort. Jag har själv varit medlem och var mycket nöjd med hur allting funkade. Varje medlem har sin egen profil där man får utrymme till att presentera sig själv. Det finns en meddelandefunktion och en chatt, chatten kan man också stänga av om man inte vill att folk ska kunna chatta med en hur som helst. Det finns människor med lite porrigare profiler, och de som letar efter vänskap eller bara helt enkelt är nyfikna. Du bestämmer själv om du vill se bilder på kön/porr/liknande.

De flesta, men inte alla, respekterar om man som lesbisk tjej bara vill komma i kontakt med andra lesbiska tjejer. En fara, eller risk, med sådana här communities är alltid att man kan bli kontaktad av människor man inte vill ha kontakt med. Jag kommer ihåg att jag fick en del meddelanden från män som jag absolut inte var intresserad av, men då får man helt enkelt sätta ner foten och bestämt säga att man inte vill ha sådana meddelanden.

Allt som allt var jag nöjd med den här sidan. Dock ska jag nog också nämna att man ofta hamnar i kö för att logga in eftersom trycket brukar vara ganska stort under kvällar och så. Det man kan göra är att betala för sitt medlemsskap, det är inte alltför dyrt.

***

Sylvia (www.sylvia.se) är en sida enbart för lesbiska.Här har jag ingen egen erfarenhet, så jag tänkte bara delge mitt första intryck av sidan. Forumet har inte alls lika många medlemmar som QX (kan bero på att det här forumet bara riktar in sig på lesbiska). När jag kollade på vilka som var online just nu, såg jag tjejer från 18 år upp till 50 ungefär. Dock var de allra flesta mellan 20 och 40. Åldersgränsen för att bli medlem är 16 år.

Man kan betala för sitt medlemsskap eller bli medlem gratis. Sidan erbjuder debatter, meddelandetjänster, bloggar m.m.


***
RFSL har en chatt där man kan prata med människor som delar samma sexualitet. Jag har inte testat den här chatten, för att få lov att chatta måste man antingen vara medlem eller betala 10 kr enbart för att komma in, och jag tycker att det verkar som QX eller Sylvia är minst lika bra. Dessutom är de gratis. För er som ändå vill testa RFSL-chatten så är adressen: http://chat.rfsl.se/. Ska också tilläggas att det verkar som att det är mycket fler män/killar på den här chatten än tjejer. När jag kollade (finns en möjlighet att se hur många som är online i varje rum) så var det 151 killar och 0 tjejer.


***
Ungdomar.se (www.ungdomar.se) är ett forum som inte riktar sig enbart till homosexuella tjejer, utan till alla ungdomar.På det här forumet finns det en speciell avdelning för homo- och bisexualitet som ni kan se. Här går det alltså att diskutera med andra om sex och relationer utifrån ett homo-perspektiv om man så vill. Är själv inte medlem, men jag tycker att det verkar som ett välfungerande forum. Här finns funktioner som bloggar, jourhavande kompis och fotoalbum. Medlemmarna på den här sidan är mellan 15 och 24 år.


***
De här sidorna som jag har tagit upp i det här inlägget är långt ifrån alla som finns, det är jag fullt medveten om. Men jag ville ta upp några sajter som verkade seriösa. Om ni har egna tips, skriv gärna en kommentar eller mejl (loveforladies.blogg@gmail.com), så ska jag kolla upp sidan och kanske tipsa om den också.

Ett tips som jag skulle vilja ge är att bli medlem på många olika forum på nätet. Även om forumet inte är speciellt för lesbiska så har de flesta sajter en egen sektion för diskussioner om sex och liknande och där kan man ganska snabbt hitta vem som är lesbisk och inte.

En annan sak man kan göra är att bli medlem på exempelvis www.youtube.com och leta upp folk som videobloggar om sin sexualitet. Ofta finns det folk från andra länder som man kan komma i kontakt med, vilket kan vara både spännande och givande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0