Lesbiska par på TV4

Är det bara jag som har lagt märke till hur få lesbiska par/kvinnor det är som figurerar i svensk tv? TV4 har ett program på torsdagskvällar som heter Herr och Fru. På hemsidan för det här programmet kan man läsa vilka par det är som ska vara med och tävla, i listan finns inte ett enda lesbiskt par. Tur är det att de i alla fall har med ett par homosexuella killpar i tävlingen, annars hade blandningen mellan sexualiteter inte varit speciellt lyckad.

  Ett annat program som ska komma igång med en ny säsong på TV4 är Bonde Söker Fru. För första gången är det faktiskt en lesbisk tjej som letar efter någon att dela livet med. Äntligen! Längst ned, längst till höger på bilden under kan ni se vem den lesbiska tjejen är som söker sin kärlek.

Bonde söker fru 2011. Foto: Ola Fredholm/TV4

Ett annat program på TV4 är Fyra Bröllop. Här har inte heller något lesbiskt par synts till hitintills, men vi får väl se vad som händer. Jag ögnade dock igenom beskrivningarna utav varje avsnitt, och det ser mörkt ut för de som vill se lesbiska par gifta sig.Halv Åtta Hos Mig på samma kanal gjorde slag i saken under Pride-veckan och visade både flator och bögar som lagade mat i den här populära mysserien. Riktigt bra!

 

Vad tycker ni, är det för få lesbiska par/kvinnor i svensk tv?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0