Varför är du lesbisk?

Har ni fått den frågan någon gång? Eller har du själv kanske tänkt den?

Varför är jag lesbisk? Varför gillar jag inte killar?


Det finns de som hävdar att sexualitet är någonting man föds med, och andra hävdar att det är någonting man utvecklar under livet. Ligger vår läggning alltså i generna eller beror den på vilken miljö vi växer upp i? Kanske är det en blandning mellan båda dessa faktorer. 

En del tror att vi alla föds bisexuella och senare under livet märker att man dras mer åt ett visst kön. Andra tror helt och hållet på att könet inte spelar någon roll, det är personen och dennes själ och hjärta som man förälskar sig i och älskar.


Bild från Google.Om det nu är miljön under uppväxten som bestämmer huruvida vi ska bli hetero-, bi- eller homosexuella, spelar det då någon roll om man till exempel har varit med om sexuella övergrepp eller våldtäkter under sin uppväxt? Om gärningsmannen var en man, är chansen då större att man växer upp och automatiskt dras till kvinnor?

Eller är det kanske generna som styr? Är det större chans att du själv är/blir homosexuell bara för att din farmor var det?


Bild från Google.Vad tror ni?


Kommentarer
Postat av: Borderline & Jag

Härig blogg jag hitta...Haha

2011-05-31 @ 13:51:57
URL: http://ekblaad.blogg.se/
Postat av: Marcus

Jag tycker att det är så starkt när du står upp för din läggning! Det spelar ingen roll varifrån eller hur olika sexuella läggningar ter sig eller kommer till. Alla är lika mycket värda!

2011-05-31 @ 14:21:43
URL: http://tokigamasen.blogg.se/
Postat av: BORDERLINE BLOGG

Sv; Var inte ironisk menade allvar =)

2011-05-31 @ 19:57:42
URL: http://ekblaad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0