"Botande" av lesbiska i Ecuador

Trots att Ecuador har lagar som förbjuder våld mot kvinnor och landet på senare tiden börjat stödja homosexuellas rättigheter, har det dykt upp kliniker som säger sig bota kvinnlig homosexualitet. Det verkar finnas hundratals utav dessa kliniker där kvinnor hålls fångna, våldtas, torteras, slås och svälts för att de ska byta sexualitet. Klinikerna hävdar att lesbiska är "sjuka" och kräver ett brutalt botemedel.

För bara några veckor sedan berättade en ung kvinna att hon hållits fången i en utav de här klinikerna. Hon var där i flera månader och under tiden blev hon utsatt för sexuella övergrepp och andra förödmjukande handlingar. Bland annat rapporterar hon att vakter har kastat urin på henne. Tack vare hjälp från hennes mamma lyckades hon komma därifrån.

Regeringen i Ecuador kommer under sommaren att stänga ner 30 utav dessa kliniker, men trots det tros ungefär 200 finnas kvar. Klinikerna är givetvis olagliga.

Ecuador%20clinics_large

För att stödja arbetet med att få bort de här klinikerna finns det en namninsamling man kan skriva på. Listan med namn, tillsammans med ett brev, kommer att skickas till bland annat Rafael Correa, president av Eucador. För att skriva på namninsamlingen ska ni klicka er in här: www.allout.org/ecuadorclinics.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0