Gästinlägg: Tillsammans

Hej allihop!

Idag så är det inte er vanliga bloggerska som skriver, utan hennes flickvän!

Det finns många olika aktiviteter man kan göra som par, därför tänkte jag skriva ett inlägg om något så enkelt som att laga mat tillsammans. Detta är något som jag och min älskling gör titt som tätt.

Ni kanske tycker att det är något väldigt simpelt, dock så kan det göra väldigt mycket när man varit ifrån varandra hela dagen. Man får en slags mjukstart på en underbar kväll tillsammans. Dessutom så höjs mysfaktorn något avsevärt då spänningen byggs upp under kvällen.

Jag och min flickvän brukar börja eftermiddagen genom att åka och handla med varandra. Detta kan verka jätte tråkigt och kan dessutom kännas som att det inte hör till, men det är en del av att bygga spänningen.

Bestäm inte innan vad ni skall äta utan låt trippen till affären få bestämma detta. Ta saker som dem kommer, så att varje detalj blir en del av er spänning! Ett av dem mest grundläggande tipsen är att ni självklart tar något som båda gillar.

Varför inte till och med lyxa till det genom att köpa något lite dyrare? Jag och min flickvän gjorde till exempel Entrecote med svampstuvning och klyftpotatis. Gör något extra för varandra, låt till och med maten visa att det är något speciellt just ikväll! (Skall tilläggas att man inte alls behöver göra något komplicerat, att lyxa till det är enbart en liten extra grej att ta till. Behövs absolut inte för att det skall bli en kanon kväll emellan er ändå, för trots allt så är det NI som räknas.)

När man väl börjar laga maten så kommer ni snabbt att märka att man inte kommer att kunna hålla händerna ifrån varandra. Man kommer stjäla några kyssar här och där, hålla om den andra bakifrån medan hon skär paprika eller rör om i grytan. Jag och min flickvän brukar tända lite ljus runtom i köket medan vi lagar maten, just för den där extra touchen av mysighet!


Bild från: http://anothercomplicatedlife.wordpress.com/2011/01/25/poze/

Avsluta genom att äta maten tillsammans, givetvis! Kanske även här med tända ljus samt ett glas vin? Jag och min flickvän brukar dricka något gott till maten, som sagt, låt det ni äter och dricker även de skvallra om att kvällen är speciell och er!

Efterrätten kan man välja själv om man vill tillaga eller inte. Oftast blir det någon god frukt eller någon favorit choklad för vår del. Är inte alltid som efterrätten behöver tas i köket;)!

Som sagt, matlagning är ett väldigt bra sätt att börja en kväll på. Det skapar spänning såväl som att det höjer mysfaktorn. Bestäm ingenting i förväg utan ta allt som det kommer! Låt maten, drycken och atmosfären skvallra om att kvällen är er. Gör kvällen till er egen och maten tillsammans!


Kommentarer
Postat av: Annica

Väldigt klokt och väldigt bra knep! ;)

Och härligt att du, flickvännen skriver också! En extra touch! ;)

2011-11-15 @ 18:14:58
URL: http://klantlivet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0