Lesbisk blev nekad blodprov

Dagens Medicin skrev häromdagen en artikel om ett lesbiskt par som skulle genomgå en fertilitetsundersökning på en vårdcentral i Stockholm. En utav kvinnorna skulle boka tid för blodprov men nekades på grund av sin sexuella läggning och blev istället förpassad till hbt-avdelningen på Södersjukhuset eftersom det ansågs vara mer "komplicerat" för lesbiska par att genomgå en fertilitetsbehandling än för ett heterosexuellt par - vilket inte alls stämmer. Proceduren är egentligen densamma för båda sortens par.

Kvinnan bestämde sig för att anmäla händelsen DO (diskrimineringsombudsmannen) som yrkade på att kvinnan skulle få 100.000 kr i skadestånd för det som hon upplevt som kränkande behandling av personalen på vårdcentralen. Det hela slutade dock med att skadeståndet inte blev större än 15.000 eftersom man ansåg att kvinnan inte fått utstå några större konsekvenser av händelsen.Bild från: http://www.baby.dk/videnom/1p1/fertilitet-fertilitet.aspxVad tycker ni?
Artikel från: http://www.dagensmedicin.se/dagenssjukskoterska/nyheter/2011/10/13/diskrimineringsmal-om-lesb/index.xml

Kommentarer
Postat av: Annica

Helt tokigt vilka fördomar det finns och speciellt inom vården. Borde inte yrkesmänniskor ha bättre vett och etikett? Jag undrar jag...Som vanligt är din blogg kanonkul att läsa och bilderna sköna att se på.kram

2011-10-17 @ 22:31:11
URL: http://annicailivet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0