Lesbiska hatar män. Eller?

Det verkar vara en ganska vanlig fördom att lesbiska är bittra kvinnor som hatar män. Men är det verkligen så?

Bild från: http://www.facebook.com/pages/Im-not-a-lesbian-but-I-hate-men/126691680765903


Jag vet inte hur det är för alla, men jag själv har inga problem med män eller killar som vänner. Bara för att jag inte vill ha ett förhållande med dem, betyder det inte att jag hatar dem och inte vill vara runt dem. Det finns en viss skillnad mentalt mellan tjejer och killar (om det beror på uppväxt, gener eller något annat låter jag vara osagt, vill inte ge mig in i den diskussionen), man kan prata med dem och umgås på olika sätt. Ofta är killar mer direkta och rakt på (självklart finns det undantag) och det kan jag verkligen uppskatta i ett kompisförhållande.

Det är stor skillnad mellan att hata någon och att inte känna sig attraherad till någon. Jag kan skoja om vad jag ogillar när det kommer till män, men jag kan helt ärligt säga att jag inte hatar dem. Den attraktion som heterotjejer (och då till vis del även bitjejer) känner mot killar saknar helt enkelt jag och alla andra som är lesbiska.

Jag tror att det kan uppfattas som att lesbiska hatar män bara för att det finns en del män som tror att de kan omvända flator. De tror att de kan visa "hur en riktig man tar hand om en kvinna" och fattar inte att de aldrig kan mäta sig med en annan kvinna. Jag står helt klart fast vid att man föds som homosexuell, det är en sexualitet precis lika mycket som heterosexualitet och ska därför tas på samma allvar. När män inte tar flator på allvar uppstår naturligtvis problem. Då kanske det inte är så konstigt att vissa lesbiska verkar hata män, de kanske har stött på ett stort antal ignoranta sådana och då blir man till slut negativt inställd.
Hur känner ni för män? Hatar ni dem, är de bra som vänner eller är ni helt likgiltiga?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0