App för att se vem som är gay?

Det finns en ny andrioid-app som går ut på att användaren ska besvara ett gäng olika frågor för att bestämma om användarens barn är homosexuellt eller inte. Till exempel kan frågorna handla om huruvida barnet/ungdomen tar lång tid på sig att välja ut en outfit för dagen, läser sportsidorna i tidningen eller hellre kollar på fotboll än musikalfilmer.

Det verkar som om appen är speciellt inriktad på homosexuella killar, men jag tycker ändå att det är en intressant sak att diskutera. Själv tycker jag att som skämt kan en sådan här app vara kul, men det finns alltid en stor risk för att fördomar och liknande kan spridas vidare och kanske till och med förstoras. Är det nu så att appen är seriös så känns det lite konstigt och förlegat. Finns det fortfarande folk som tror att man kan kategorisera någon annans sexualitet bara genom att se vad de kollar på för film eller bär för kläder? Människor är faktiskt mer nyanserade än så.


Bild från All Outs kampanj mot appen.

Organisationen All Out jobbar för jämlikhet i världen för homosexuella och de har reagerat mot den här appen genom att starta en namninsamling för att få företagen att sluta sälja den. Vill ni läsa mer om det och skriva på namninsamlingen så kan ni göra det här: http://www.allout.org/en/actions/androidapp?akid=251.268225.Vc1wOr&rd=1&t=2&utm_campaign=androidapp&utm_content=english&utm_medium=email&utm_source=actionkit.


Vad tycker ni om sådana här appar?

Kommentarer
Postat av: Annica

Visst, om man kan ta den för vad det är - ett skämt, något skoj att skratta åt, så är den perfekt. Men, som sagt tar man den för på stort allvar kan det bli fel i samhället och vi HBTQA-personer får återigen kämpa för vad vi är och de fördomar som återigen kommer att blossa upp.

2011-09-29 @ 17:55:05
URL: http://annicailivet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0