Att dölja den bästa delen av en själv

Det finns få saker i livet som jag uppfattat som så frustrerande, irriterande, energikrävande och sorgligt som att inte kunna komma ut och berätta om mig och min flickvän för min familj och de som är mig närmast. Just nu befinner vi oss i en situation som inte tillåter att vi är fullt öppna med det, vilket jag försöker acceptera även om det är svårt.

En identitet är inte samma sak som en sexualitet, jag är så mycket mer än bara lesbisk. Ändå är det en stor del av mig, det är någonting som jag vill vara stolt över. Och min flickvän också så klart! Jag vill kunna visa upp henne, presentera henne som en del av mig, som en del av min framtid och min nutid. Jag vill inte låtsas vara någon jag inte är, vill inte låtsas leta efter något jag inte vill ha eller ljuga för andra om mina preferenser.Det tar så mycket energi att gömma, ljuga och låtsas som ingenting. Att ständigt vara på sin vakt, inte visa något, inte försäga sig. Jag blir sjukt trött på det ibland, men just nu finns inget annat alternativ. Även om jag skulle vilja komma ut så är tiden inte rätt. Jag vill att min flickvän ska känna sig redo, att hon ska kunna backa upp mig, men jag respekterat att hon vill vänta. Hon har sina anledningar och även om jag inte alltid är tålmodig nog så förstår jag henne. Det är inte lätt.Men jag tror inte att det dröjer alltför länge innan vi kan komma ut till åtminstone min familj, vi har redan tagit små steg i rätt riktning. Att komma ut är inte så lätt som det kanske kan verka och jag är stolt över både mig själv och min flickvän för att vi har tagit oss så här långt. And we'll get there, eventually.

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag hade jättesvårt att komma ut med min bisexuella läggning. Men Min familj accepterade det, mycket bättre än jag trodde faktiskt! :)

2011-09-08 @ 01:45:11
URL: http://lindakallasjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0