Ett par frågor till!

Jag fick in ett par frågor till från Madeleine som jag tänkte besvara här. Tack så mycket för frågorna, jag svarar på dem med glädje! :D

1. Hur kommer det sig att du började blogga?

Svar: Jag har haft flera bloggar innan, både personliga och någon mer inriktad på mitt skrivande och sådär (jag lade ut mer skönlitterära noveller, dikter, små texter och sådär), men jag har tröttnat och stängt ner allihop. Dels i brist på respons från läsare och dels för att jag helt enkelt bara har tappat sugen och inte orkat engagera mig.

Men så bestämde jag mig för att starta upp LoveForLadies eftersom jag inte riktigt tyckte att det fanns ett ställe på nätet dit tjejer som gillar tjejer kan komma och läsa och hitta tips, nyheter, noveller, musik, filmer och bilder som rörde sig kring just dem. Nu när jag har bloggat ett tag så har jag hittat andra bra bloggar med samma tema också, men jag hoppas att jag ska särskilja mig lite och kunna erbjuda någonting läsvärt. Jag har den här bloggen för mina läsare först och främst, jag vill att de ska känna att de kan läsa en blogg som behandlar deras värld lite mer och som är "safe" från påhopp och kritik mot deras sexualitet. Därför reagerar jag så starkt när någon lämnar negativa kommentarer om lesbiska här på bloggen, det här ska ju vara lite av en fristad.

Oj, vad långt svaret blev, sorry haha!


2. Har du några negativa erfarenheter av att komma ut? Jag har inte mött på några negativa reaktioner själv, sagda rakt till mig i alla fall, men jag är fortfarande lite rädd över att det ska komma och nyfiken på hur jag kommer att reagera i en sådan situation, därav frågan. :)
Svar: Jag har faktiskt inte fått några negativa reaktioner alls från min familj, mina vänner och omgivning. Enda gången jag själv har mött någonting negativt är i form av kommentarer här på bloggen, men det tar jag inte personligt. Jag svarar på dem för att andra inte ska ta åt sig.

Däremot har min flickvän fått ett par negativa reaktioner från klasskompisar (hennes plånbok blev snodd och folk har varit allmänt taskiga) vilket verkligen gör mig ledsen.

När det gäller hur man själv ska reagera så tror jag att man helt enkelt får försöka skaka det av sig och förstå att det inte är mot just dig som person som du får kritik och hårda ord. De homofober som finns har förmodligen större problem med sig själva än vad du någonsin kan föreställa dig, de borde tyckas synd om. Fördomar kommer alltid finnas, man får välja själv om man bestämmer sig för att säga emot eller bara låta det vara och gå vidare. Det beror ju på vem personen är som ger den negativa responsen, är det någon närstående så kan det löna sig att prata om det, men är det bara någon random människa så är det oftast ingen idé.

Jag kanske borde skriva ett helt inlägg om hur man kan reagera? Känns som om mina svar blir så långa och jobbiga att läsa haha! Ber om ursäkt, jag har svårt att sätta punkt ibland ;)

Kommentarer
Postat av: Mathilda

Hade bara lust att säga att jag tycker din blogg lätt är den bästa lesbiska bloggen :) ^^

2012-04-17 @ 20:57:56
Postat av: LoveForLadies - en lesbisk blogg

Mathilda; Oj, tack så mycket! Det gör mig så glad, du anar inte!

Kramar!

2012-04-17 @ 21:08:11
URL: http://loveforladies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0