Negativa reaktioner

Jag var inne och nosade på ämnet för bara någon dag sedan, och nu har jag tänkt över det lite närmare. Vad gör man egentligen när någon reagerar negativt när man berättar om ens sexualitet? Kolla in tipsen som följer:Ignorera
- Okända människors åsikter kan du förmodligen inte göra så mycket åt. Deras fördomar grundar sig oftast i osäkerhet om dem själva, så lämna problemen till dem. Det är inte dig det gäller.

Ta det inte personligt - Det handlar inte om dig personligen, utan om homosexualitet som begrepp i många fall. Äldre generationer har förmodligen vuxit upp med en negativ syn på andra sexualiteter än den heterosexuella, så det handlar mer om den generella bilden än om dig som person. Det är svårt att inte ta åt sig, men försök.

Post image for Homophobe? You’re Probably Gay.
Bildkälla

Besvara frågor - Jag har tagit upp det förut, men jag tycker att det är värt att nämna igen: får du frågor från den du kommer ut inför så besvara dessa. Många fördomar kommer från okunskap, se till att försöka råda bot på det.

Ta diskussionen - Om din närmsta familj är negativa till din sexualitet så tror jag faktiskt att du kan tjäna på att ta en diskussion med dem. Berätta hur du känner, att du inte blir en annan person bara för att du älskar samma kön. Besvara deras frågor, förklara vem du är - men märker du att de inte lyssnar så låt dem vara. Du kan inte ta på dig ansvaret att förändra dem - det är upp till dem själva.

Avvakta - Man kan bli chockad och reagera på ett sätt som man egentligen inte hade tänkt sig. Därför kan det vara bra om du backar lite och låter personen, som har reagerat negativt, få lite space och tid på sig att smälta det hela.

Se till att ha en utväg - Ha alltid någon du kan åka till om du skulle möta negativa reaktioner hemma. Denna person kan vara en släkting, en nära vän eller liknande.

Ta ingen skit - Med risk för att låta lite som Grynet (ni kommer väl ihåg henne?) så vill jag ändå uppmana er till att inte ta någon skit från folk. Blir ni utsatta för ett brott (våld, trakasseri, stöld eller liknande) på grund av din sexualitet (eller vad som helst) så prata med någon om det eller anmäl. Ingen har rätt att utsätta dig för någonting sådant.

Kommentarer
Postat av: C

Kan du tipsa mig om en sida där man kan chatta med och träffa tjejer?

Tack!

2012-04-20 @ 23:22:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0