Sextips - Gör det själv!

Onani är viktigare än man tror för den sexuella självkänslan och det framtida sexlivet. Här kommer lite tips på hur du kan uppskatta och utforska dig själv lite mer:


Ingen press! - Sätt ingen press på dig själv. Huvudsaken är inte att du ska komma, huvudsaken är att du ska lära dig någonting nytt om dig själv och ha det skönt. Om du har svårt för att nå orgasm - sikta inte på det. Ta det lugnt och gör sådant du tycker är skönt.

Tid och plats spelar roll - Se till att du kan vara avslappnad. Bor du hemma hos dina föräldrar kanske det är bäst att låsa om sig eller passa på när du är ensam.

Det finns inget rätt och fel - Tycker du inte om penetration? Är det skönare att gnida sig mot ett föremål än att smeka dig med fingrarna? Gör det du själv tycker är skönast och tänk inte på vad som anses "normalt" eller "vanligast", det finns ingenting som är fel så länge du inte skadar dig själv eller någon annan!


Datei:Klimt Mulher sentada.jpg
Bildkälla

Fantasi vs. porr - Vissa tycker att deras egna fantasier är det som gör dem mest kåta, andra tycker om att använda sig utav porr. Hitta det du föredrar! Tänk på att det finns många former av porr som du kan testa på - video, bilder, ljud, sexhistorier t.ex.

Ingen skuld! - Det här är så viktigt. Du ska aldrig känna skuld för att du rör vid dig själv och har det skönt. Det är ett sätt att uppskatta och respektera sin egen kropp och det finns ingenting att skämmas för. Skuld förstör många människors självförtroende, låt det inte hända dig.

Testa på! - Är du nyfiken på om du skulle tända på eller gilla någonting speciellt? Testa! Ibland kan man överraskas av hur man faktiskt reagerar på fantasier och föreställningar när man väl provar på det. Vissa saker blir mycket bättre och andra... kanske inte så bra.

Hjälpmedel - Man kan, om man vill, använda sig utav olika hjälpmedel vid onani. Antingen kan man införskaffa en dildo, vibrator eller liknande, eller så kan man vara lite uppfinningsrik och använda sig utav någonting man har hemma. Var bara noga med hygienen, tvätta av det du använder efteråt.


Bildkälla

Olika platser
- Det är viktigt att välja plats med omsorg, som jag redan har nämnt, men om man vill testa lite nytt så finns det många fantasifyllda och eggande platser att onanera på. Varför inte testa i duschen, vardagsrummet eller till och med utomhus? Se bara till att ingen annan kan tycka att ditt beteende är stötande, att tvinga sig på någon eller utsätta någon för syner denne inte vill se är straffbart och inte kul för den som drabbas.

Första gången? - Om du aldrig har rört vid dig själv innan så kan det vara bra att ta det lugnt och ha tålamod första gången. Ha som mål att lära dig någonting nytt om dig själv! Känn över din kropp, vissa ställen lär vara skönare än andra att röra vid.Kommentarer
Postat av: Annica

Själv anser jag att porr ska man låta bli, likaså onani, det smutsar ner ens inre. Det orenar helt enkelt.

2012-04-18 @ 06:00:29
URL: http://studentfrunannica.blogspot.com
Postat av: LoveForLadies - en lesbisk blogg

Annica; Tråkigt att du ser det så. Jag tycker att det är helt naturligt och bara positivt så länge man inte blir beroende av det eller så :)

2012-04-18 @ 08:09:16
URL: http://loveforladies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0