Svar på frågestunden!

Ni får ursäkta att jag inte har bloggat tidigare idag, spenderade natten hos tjejen och idag har vi bara tagit det lugnt och ätit på resaurant och annat mys :) Men nu kör vi igång med svaren på frågorna ni skickade in!


vet att du har frågestund snart men jag ställer denna fråga nu ändå om det går bra.
jag är en tjej på 17 år som alltid har trott jag varit straight för jag har inte funderat särskilt mycket över min sexualitet över huvud taget. men för några månader sedan började tänka i andra banor och jag vet egentligen inte vad det var som fick mig att börja fundera. men jag tror jag gillar tjejer, men hur vet man det egentligen? och hur vet man att man inte gillar killar? jag har haft förhållanden med killar men när jag tänker tillbaka så kan jag komma på flera situationer där jag inte riktigt har varit bekväm, om du förstår vad jag menar. och jag tänder inte på killar på alls samma sätt. betyder det att jag är bi eller lesbisk?
sen om jag nu är lesbisk känns det så himla hopplöst att kunna hitta någon. hur hittar man lika sinnade? jag menar, man kan ju inte gå ut på krogen och ragga på samma sätt som en straight person kan. speciellt inte om man bor i en ganska liten stad.
nu blev det massa text här, men jag har ingen att prata ´med om detta så hoppas det går bra. tack för en bra blogg!


Hej! Tack så mycket för dina fina ord, klart du kan fråga mig, jag gör så gott jag kan för att hjälpa dig :)
Först och främst skulle jag vilja råda dig till att inte tänka för mycket. Följ dina känslor istället och låt det ta tid. Om du blir attraherad av en tjej, följ de känslorna, utforska dem. Samma sak gäller om du får känslor för en kille. Ha bara tålamod och tänk på att sexualitet inte är någonting som är svart eller vitt. Du måste hitta din egen sexualitet, ingen kan sätta en stämpel på dig utom du själv. Ditt jobb är att definiera dig själv, tänk inte på hur andra ska se dig. Go with the flow :)
Det kan vara klurigt att hitta någon, det håller jag med dig om! Sök dig till några hbt-forum på nätet, t.ex. QX eller Sylvia. Finns det någon hbtq-förening i din närhet? Sök dig dit i sådana fall och se om du kan knyta några kontakter där.
Lycka till!

****************************

Hur vågade du förklara för din tjej att du var kär i henne? Jag menar.. Hon som hetero och du som homo, hur gick det och hur kändes det då du frågade?

Jag har inte direkt behövt fråga någonting, det var hon som undrade om jag hade känslor för henne och sedan utgick vi från det. Redan ifrån början var vi ärliga mot varandra om hur vi kände angående sexualitet och liknande och jag lever i tron att även om jag inte förstår allt så accepterar jag det allra mesta. Who am I to judge?
Självklart har det känts oroande för mig att min tjej ser sig som straight, jag har varit orolig för att hon kanske ska sakna någonting i vårt förhållande. Men jag har valt att lita på henne och som sagt vill jag inte döma henne utefter hennes känslor. Vi har hört om andra par i samma situation och vi låter inte sexualiteten stå som hinder för oss. Kärlek som kärlek, varför begränsa sig med olika stämplar?
Det viktigaste är att vara ärlig från allra första början och lägga korten på bordet. En partner som inte kan respektera dig, dina känslor och din sexualitet är inte en partner som förtjänar dig.

******************************

Vad skulle du göra om du och din tjej gjorde slut? Och vad tror du att din tjej skulle göra?

Oj, vilken svår fråga! Vi har gått igenom svåra perioder där det har känts som om vi inte har kunnat fortsätta vårt förhållande och jag har varit helt förkrossad då. Vet inte hur jag skulle klara mig om jag inte hade henne och jag tror hon känner precis likadant för mig. Det känns som om vi har vuxit ihop på något sätt och ett uppbrott från det skulle vara helt sjukt jobbigt, jag varken vill eller tror att jag skulle orka med det faktiskt, hur dramatiskt det än låter haha!

******************************

Vem av er ska bära barnet och varför?
Hur kom ni fram till det?

Vi har hittills diskuterat fram att det är min tjej som ska bära våra barn. Jag är lite feg just när det kommer till förlossning och sådär och därför tvingar jag henne haha ;) Nej men skämt åsido, när vi har planerat har vi utgått från henne som den bärande partnern, men vi får se vad som händer i framtiden. Vi diskuterar helt enkelt närmare när frågan kommer upp :)
Måste också tillägga att jag tycker att gravida kvinnor är så sjukt vackra och därför kan jag inte vänta tills min lilla älskling själv blir det!

********************************

När kommer ni berätta för omgivningen (inklusive familj) varför vänta?

Våra nära vänner och klasskompisar vet om att vi är tillsammans och vad min läggning är. Anledningen till att vi har valt att vänta med att berätta för våra familjer och släkter är att vi kommer från olika bakgrunder och har olika bagage. Min flickvän har haft mycket annat i sitt liv att fokusera på och bearbeta och jag vill inte stressa henne allt för mycket. Att vara tillsammans med en annan tjej kan verka naturligt för de allra flesta, men för några är det ett stort steg. Då måste man ha tålamod.

********************************

Hej!
Jag har inte direkt någon fråga, men jag har surfat runt lite på bloggen och tycker att det är väldigt modigt och starkt att blogga om just homosexualitet.

Jag är själv bisexuel och har kommit ut med det, men som du skrev i något nlägg så har folk svårt att tro på det (kan bero på att jag skämtar väldigt mycket om det mesta).

Dessutm har jag en uppmuntrande kommentar om negativa reaktioner:
Ofta tror jag att folk inte vill vara elaka, utan att det är nåhot nytt för dem, och att det inte vet riktigt hur de ska handskas med det. Då är det lättare att vara elak än att fråga personen och prata om det.
När jag kom ut med det så fick jag många negativa kommentarer, men människorna som gjorde det tyckte jag mycket om, och jag tog inte åt mig. Jag såg på dem att de var osäkra, och att det var deras sätt att utforska min (och kanske även sin egen) sexuella läggning.

Vi blev aldrig fiender, och vi är forfarande bra vänner.

Hur som helst så vill jag uppmuntra andra att komma ut, och betona hur modigt och starkt det är att tillochmed blogga om det :D :D :D

(skulle skickat detta via mejl, men av någon anledning fungerar inte min mejl för tillfället)


Hej! Tack så enormt mycket för din kommentar, blev jätteglad när jag läste den och bestämde mig för att publicera den i det här inlägget. Jag vill att alla mina läsare ska läsa och tänka lite över den här kommentaren för den var riktigt klok och genomtänkt!

***********************************

har du någongång gillat killar som du gillar tjejer nu?? =)

När jag var yngre trodde jag nog att jag gillade killar, men nu när jag har blivit tillsammans med min tjej och jag har börjat förstå min sexualitet lite mer så har jag insett att det jag har trott att jag har känt för killar innan inte var kärlek, snarare någon form av bekräftelsebehov :)

***********************************


Tack så jättemycket för de frågor jag har fått in, hoppas att ni är nöjda med svaren! :)

Kommentarer
Postat av: Nina

min fråga då??

2012-01-11 @ 18:48:02
URL: http://girlonthewaay.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0