Gay? Turkiets armé är inget för dig.

Turkiet har obligatorisk militärtjänstgöring för alla män i landet. Det finns tre anledningar för att slippa tjänstgöringen: sjukdom, handikapp - eller homosexualitet. Att bevisa sin homosexualitet för armén kan dock vara både svårt och förnedrande.

En ung man berättade under mönstringen att han var homosexuell. Under det obligatoriska hälsosamtalet fick han besvara känsliga och stereotypa frågor om sitt liv - som när han hade anal/oralsex första gången, om han gillade fotboll och vad han lekte med för leksaker när han var liten. De som ledde utfrågningen kände sig inte helt säkra på hans sexualitet eftersom han inte "såg ut som en homosexuell" på grund av att han inte bar kvinnokläder. Det krävdes utav honom att han skulle visa upp foton av sig själv iklädd just kvinnokläder, men han vägrade och fick då istället visa upp ett foto där han kysser en annan man.


Bild- och textkälla

En man som gick igenom samma procedur som den jag beskrev ovan, men för drygt femtio år sedan, fick "det rosa certifikatet" som intygade att han var homosexuell. På detta dokument står det att han har en psykosexuell störning som definieras so homosexualitet.

Homosexualitet är inte förbjudet i Turkiet - däremot är det inte välkommet inom militären eftersom det skulle bli alltför krångligt att ha åtskilda duschar, sovsalar och gym. Dessutom skulle homosexuella inom armén ge disciplinproblem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0