Polyamori - att älska fler än en

Den traditionella och mest normativa romantiska kärleksrelationen finns mellan två människor. Men det finns faktiskt andra varianter - så kallade polyamorösa relationer. Dessa kärleksrelationer utspelar sig mellan fler än två personer och alla parter är kära i varandra. Relationen sker på så sätt på allas lika villkor, ingenting smusslas med eller göms undan.

Många personer som är polyamorösa ser kärlek som någonting som växer sig starkare ju fler de delas mellan. Att sluta älska någon bara för att man börjar älska någon annan är för en polyamorös person ett ohållbart resonemang.

Dessa relationer kan se ut på många olika sätt. Man kan till exempel bo ensam men ha flera pojk/flickvänner, vara gift med en man/kvinna men vara tillsammans med fler eller vara sambo med alla sina partners.

Polyamori tillhör HBT-gruppen eftersom de anses vara en sexualitet som bryter mot heteronormen. Dess symbol ser ut så här:


Bildkälla

Det är alltså en regnbågsfärgad (Pridefärgerna) papegoja (en papegoja får ofta det stereotypiska namnet Polly).


Jag har själv haft svårt att förstå den här sexualiteten innan, men nu förstår jag inte hur jag inte kunde begripa mig på den. En relation är en bra relation så länge alla inblandade mår bra. Ju mer kärlek desto bättre!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0