Transsexualism

Det finns en del som blandar ihop begreppen för homosexuella och transsexuella så jag tänkte förklara vad transsexualitet egentligen är.

För det första kan jag börja med att säga att man inte är transsexuell för att man som tjej klär sig "killigt" eller för att man är lesbisk. Transsexualism handlar om att känna sig som att man är född i fel kön, som om den kropp man föddes i inte passar det kön man identifierar sig med.

Transsexualism (tillsammans med den vidare termen GID, Gender Identity Disorder) ses inom den medicinska världen som en psykiatrisk diagnos vars enda verksamma botemedel är permanent könskorrigering.
En transsexuell person som inte blir behandlad råkar oftare ut för depressioner, självhat, ångest och till sist också självmord. Förr var det så att den könskorrigerade personen var tvungen att identifiera sig som heterosexuell, men detta krav har nu lyfts. Transsexualism förekommer bland båda könen och bland både hetero-, bi-, homo- och asexuella.


Bildkälla

Det finns inga klara siffror på hur vanligt transsexualitet är, men de undersökningar man gjort i USA visar att det finns tredubbelt så många män som kvinnor som är transsexuella. Mörkertalet är dock stort eftersom många transsexuella är utsatta för diskriminering i samhället och sällan blir förstådda eller tagna på allvar.
Källa
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0