Homofobi

Runtom i hela världen finns det människor som inte kan hålla sin älskling i handen ute på stan.

I vissa länder kan människor bli dömda till fängelsestraff eller till och med dödade på grund av att den människa de älskar är av fel kön.

Tusentals och åter tusentals människor kan aldrig visa upp sin nya partner för sin familj, för de vet att deras föräldrar aldrig skulle acceptera deras val.

I många länder kan människor inte gifta sig med vem de vill, för någon har bestämt vad kärlek är och inte är.

Människor utsätts för hatbrott varje dag, bara för att de inte följer den norm som samhället har skapat.

Diskriminering mot människor som älskar andra människor sker överallt, varje dag.


Homofobi finns överallt och det skadar människor. Någonting folk verkar glömma är att det inte spelar någon roll vilken hudfärg vi har, hur våra ögon ser ut eller vilket kön vi råkar föredra. Vi har kommit långt i kampen mot homofobi och inskränkta personer och värderingar, men än är vi inte framme, än är vi inte där vi borde vara.

Jag vill bara att varje människa ska få lov att älska vem de vill. All kärlek som skapas mellan två samtyckande människor är vacker och borde bli firad snarare än sedd ner på.


Vi är alla människor.Bild från: http://undiscoveredgirl.wordpress.com/2010/09/10/improve-lebanon/


Kommentarer
Postat av: Jenny

Exakt så känner jag också. Och tänk alla som tar livet av sig pga att de blir mobbade för sin sexuella läggning. Det jag inte kan förstå är hur folk orkar bry sig så förbaskat om vad andra människor gör??!! Det kan jag liksom inte få in i min skalle. Deras liv måste vara ytterst fattiga om de kan lägga ner så mkt energi på att engagera sig i någon annans liv som man inte ens känner! Jag har fullt sjå med mitt eget liv jag..

2011-08-10 @ 22:17:52
Postat av: anneli

Ja, disney <3 det är kärlek :)

2011-08-10 @ 22:53:19
URL: http://mineinspiration.blogg.se/
Postat av: Paulina

så sant. finns t.ex. en kille som är gay och han har blivit misshandlad ungefr 3-4 gånger för att han är kär i "fel" kön. det är så sjukt töntigt. att folk aldrig kan acceptera att det inte spelar nån roll vilket kön de har. kärleken är lika vacker ändå!ha det gött!!

2011-08-10 @ 22:55:11
URL: http://photospaulinak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0