Naheed's Story - kortfilm

I Iran är homosexualitet olagligt - den som blir upptäckt kan bli straffad med döden. Många homosexuella, transpersoner och intersexpersoner flyr till Turkiet, men inte heller där är det säkert att de slipper undan våld och får hjälp och skydd.

Det här är en liten kortfilm om en iranisk tjejs levnadsöde:

Naheed's Story from ORAM on Vimeo.

 

 

Källa


#499


Bildkälla

#498


Bildkälla

Veckans snygging - liten paus

Jag tänkte faktiskt ta en liten paus ifrån veckans snygging nu ett tag framöver, vi får se hur länge. Detta är helt enkelt bara för att det inte ska bli för uttjatat eller så :)

Veckans snygging - resultat!

Så här ser veckans resultat ut:Därför ska ni få ett bildinlägg med Liv Mjönes:


BildkällaBildkälla
File:Liv Mjönes.JPG
Bildkälla


Bildkälla


Bildkälla

Regidebut – Rik på klichéer
Bildkälla


BildkällaSkriv under för Ryssland

Jag fick en kommentar postad under mitt förra inlägg, där jag blev tipsad om att skriva om en namninsamling i Ryssland där det i S:t Petersburg riskerar att bli olagligt att ens prata om homosexualitet. Det har jag redan gjort, det inlägget kan ni hitta: HÄR


Men jag tycker att det här är en så otroligt viktig sak att prata om och därför tänker jag länka namninsamlingen en gång till: KLICKA HÄR FÖR ATT SKRIVA UNDER


Visste ni att...

... delstaten Maryland i USA är den åttonde staten att tillåta homoäktenskap? New Jerseys guvernör Chris Christie nekade till att skriva under samma lagförslag.

Gay marriage close to legal in Maryland
Bildkälla

Rooney Mara

Jag fick en förfrågan om ifall jag kunde göra ett bildinlägg om huvudrollsinnehavaren i "The Girl with the Dragon Tattoo", Rooney Mara, och självklart kan jag göra det! Här kommer lite bilder på henne:


Bildkälla

Rooney Mara
Bildkälla

http://www.rooneymara.se/wp-content/uploads/2010/08/rooney-mara-getty2.jpg
Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla


Dikt - Almost lover

En amerikansk tjej jag lärde känna via Tumblr har skrivit en dikt som jag fick lov att lägga ut här. Kommentera gärna någonting snällt så att hon får höra hur duktig hon är!Distant yet so close
A love that has no boundaries
Kissing secrets, hiding hands
A secret to all eyes that see
Two different people, worlds apart
So strong and unbreakable
Reaching outwards, finding comfort
Searching, comparing, hiding
A fear of unaccepted love
Kissing secrets, hiding hands
So deep and sacred
Never spoken of
A love to fantasize about
Romance moments, hidden glances
Distant yet so close


Bildkälla


Här har ni en länk till hennes Tumblr: LÄNK

Straff mot prat om homosexualitet

I Rysslands andra största S:t Petersburg har just en lag fastställts som säger att om man som privatperson talar positivt om homosexualitet, får man böta 1000 kr. Är man dessutom tjänsteman kan man få betala 10 000 kr och värst är det för organisationer som är för homosexuella - de kan få betala hundratusentals kronor i böter.

Lagen likstället homosexualitet med pedofili - på så sätt blir straffet detsamma för en pedofil som för en homosexuell person.

Lagförslaget fick i S:t Petersburgs statsfullmäktige 31 ja-röster mot 6 nej-röster. Nu vill dessutom en fullmäktigledamot (Vitalij Milonov) att en sorts moralpolis ska upprättas i staden. De ska ha som uppgift att hålla koll på stadens innevånare så att de följer lagen.

En_large
Bildkälla

För att lagen helt ska träda i kraft krävs ytterligare en omröstning i stadsfullmäktige och en underskrift från guvernören i S:t Petersburg. Samma lag tillämpas redan i tre andra områden i Ryssland.

Vill ni skriva på en namninsamling mot den här lagen kan ni göra det här: LÄNKFaktakälla

Visste ni att...

den amerikanska filmatiseringen av den första Millenium-filmen (The Girl with the Dragon Tattoo) har blivit förbjuden i Indien? Varför? Jo, för att den innehåller bland annat en lesbisk sexscen.


BildkällaKälla

#497


Bildkälla

#496


Bildkälla

Att få sin sexualitet ifrågasatt

Jag tror att en hel del av er har erfarenheter av att ha fått er sexualitet ifrågasatt någon gång i ert liv. Kanske av familj, vänner eller helt utomstående. Kanske på ett sätt som lämnat er sårade och tvivlande ett bra tag efteråt. Att ifrågasätta någonting kan ibland ha med okunnighet och stereotyper att göra, ibland helt andra saker. Jag tror att det i grunden är bra att kunna ifrågasätta saker och ting, men inte när det kränker en persons innersta känslor, tro eller tankar.

Jag tänkte bli väldigt personlig nu och berätta om någonting som hände mig för bara någon vecka sedan. Det kanske inte verkar som en stor sak för många utav er, men det var någonting som berörde mig negativt och som har fått mig att tänka över en del saker. Jag tänker inte gå in på detaljer, men tidigare i mitt liv har jag blivit utsatt för sexuella övergrepp vid flera tillfällen av en och samma man. För någon vecka sedan besökte jag en läkare inom psykiatrin för att ställa lite frågor om en eventuell anmälan eller så och hon frågade ut mig om hur mina relationer till män såg ut, om jag hade en pojkvän och så vidare. Jag svarade direkt att jag hade flickvän och att vi har det bra ihop och hon svarade med att säga att många tjejer som blivit utsatta för sexuella övergrepp reagerar genom att "bli lesbiska".

För det första blev jag chockad över att få en sådan reaktion av en läkare, det kändes inte så professionellt. För det andra måste jag säga att jag faktiskt blev ledsen över hennes ord. Så bara för att jag har varit utsatt för sexuella övergrepp så kan jag inte vara lesbisk utan att det är någon form av försvarsmekanism? Bara för att en man har betett sig fel mot mig behöver inte alla göra det, det är jag fullt på det klara med. Jag hatar inte män - jag vill bara inte ha ett förhållande med en man.

Men okej, jag förstår hennes perspektiv. Jag förstår att det kan finnas tjejer som har blivit våldtagna/utsatta för övergrepp/tafsade på/behandlade illa av män och som sedan blir rädda för män eller "tror" att de är lesbiska. Men so what? Vad spelar det för roll för andra vad man identifierar sig som? Jag skulle aldrig drömma om att döma någon som hela sitt liv levt som hetero men en dag fallit för en annan kvinna och insett att hon var lesbisk. Är hon mindre lesbisk för att hon inte har insett det tidigare då? Är jag mindre lesbisk för att jag har varit utsatt för övergrepp?

Varför ska allting alltid bero på någonting? Varför kan inte folk sluta döma och börja accepera istället? Är det så svårt att förstå att homosexualitet existerar utan att det tvunget måste vara en "fas" eller "resultatet av ett tidigare trauma"? Genom att ifrågasätta någons sexualitet ifrågasätter man även den som människa - det tror jag ingen vill vara med om.


Har ni varit med om någonting liknande?

#495


Bildkälla

Veckans snygging!

Den här veckan har vi Kyss mig-tema och därför kan ni rösta på:

Liv Mjönes:

Bildkälla

och Ruth Vega Fernandez:

Bildkälla
Veckans snygging - resultat!

Den här veckan såg resultatet ut så här:
Här får ni några bilder på Piper Perabo:

Bildkälla

Bildkälla
Piper Perabo - piper-perabo wallpaper
Bildkälla

Piper Wallpaper - piper-perabo wallpaper
Bildkälla


Bildkälla


Spånar på idéer...

Jag har varit ganska inaktiv på bloggen nu ett tag och tänkte berätta varför... Dels dödar skolan mig, som alltid, och dels funderar jag ut lite nya idéer till noveller. Det var länge sedan jag lade ut någon novell här på bloggen och som det ser ut nu jobbar jag både på ett lite längre projekt och på ett lite kortare. Har haft dåligt med idéer den senaste tiden också...

Därför tänkte jag fråga er om lite hjälp! Har ni några tips på novellidéer? Vad skulle ni vilja läsa om?

Och ni tror att blondiner har roligare...


Bildkälla


Jag fick förresten in en förfrågan på om jag kunde länka vår andra blogg och självklart kan jag det: SheLovesHer. Jag har lagt till en länk till vänster här på bloggen också!

#494


Bildkälla

Glad alla hjärtans dag!

Glad alla hjärtans dag allihop, jag hoppas att ni får en mysig kväll! :)

Bildkälla

#493


Bildkälla

Veckans snygging!

Jag fick in ett förslag från signaturen JL, som undrade om jag inte kunde ha omröstningar med teman, och självklart kan jag det! Jag tackar så mycket för förslaget och kör igång direkt med dessa två skådespelerskor som båda medverkat filmer med lesbisk handling:

Jordana Brewster:
 Desktop Wallpaper · Celebrities · Female   Jordana Brewster
Bildkälla

och Piper Perabo:
Piper Perabo - piper-perabo wallpaper
BildkällaVeckans snygging - resultat!

Resultatet för veckan såg ut så här:Så varsågoda, här får ni lite bilder på Catherine Zeta Jones:

Catherine Zeta-Jones

Bildkälla

Catherine Zeta-Jones Photos

Bildkälla

Catherine Zeta-Jones Picture 6

Bildkälla

Catherine Zeta-Jones Picture 33

Bildkälla

Post image for Catherine Zeta-Jones Hospitalized WIth Bipolar Disorder

Bildkälla

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla

Click to view full size image

Bildkälla


Återvunnet

Att prata om saker och ting är verkligen sjukt underskattat... Det är så lätt att missförstå varandra och att tolka allting fel. Det är så lätt att fastna i sina egna tankemönster och förlora förståelse för den andra personen. Den människa jag trodde mig förlora igår, var på sätt och vis förlorad, men som tur är personen återvunnen för mig igen haha! Vad poetiskt det blev nu, sorry för det... Behövde bara skriva av mig lite grann!

Huvudsaken är i vilket fall som helst att saker och ting har lugnat ner sig för mig och min omgivning nu, vilket känns skönt. Vi jobbar på det skulle man kunna säga.

Erbjudande till er!

Jag har fått äran att ge er ett erbjudande på nätshoppen DressUs. Om ni uppger koden LoveForLadies när ni gör en beställning på DressUs får ni 30% rabatt på hela beställningen!


Den här nätshoppen har fullt med sexiga underkläder, dräkter, peruker, korsetter och mycket mer! Jag kollade snabbt igenom deras urval och tänkte tipsa er om det här underbart fina nattlinnet:

Babydoll Moulin
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Att vinna och förlora

Hej allihop!
Har varit dålig på att uppdatera den senaste tiden. Beror till största delen på skolarbete och lathet (haha, ingen bra kombination...), men också på att jag har gjort lite nya val i mitt liv.

Jag har valt att komma ut som lesbisk för min pappa och min bror och hans familj, vilket bara känns bra. Det är skönt att kunna vara sig själv och jag är så glad och lättad över det. Jag fick egentligen bara positiva reaktioner, även om jag tror att pappa tog det lite "hårdare" än brorsan. Men nu verkar allting helt lugnt, ingen är upprörd och alla har sagt att det är helt okej och att det inte gör någon skillnad. SKÖNT!

Dock verkar det som om man aldrig kan vinna något utan att också förlora något. Jag vill inte säga så mycket mer än att jag just nu är väldigt ledsen och önskar att vissa saker vore annorlunda.

Jag hoppas att ni har det bra allihop! :)

#492


Bildkälla

Veckans snygging!

Den här veckan kan ni rösta på:

Catherine Zeta Jones:

Bildkälla

och Bonnie Wright:

Bildkälla

webvoter-omröstning
Vem är snyggast?

Bonnie Wright
Catherine Zeta Jones

Se resultat

#491


Bildkälla

Veckans snygging - resultat!

Ni får ursäkta att resultatet inte kom ut igår, men nu kör vi på som vanligt!

Så här såg förra veckans resultat ut:Det var väldigt jämt mellan dessa båda kvinnor, men det var alltså Liv Tyler som gick vinnande ur striden:


BildkällaBildkälla

Bildkälla


Bildkälla

Liv-Tyler-Hairstyles-14

Bildkälla

http://www.hissandpop.com/celebrities/t/livtyler/photos/liv-tyler-001.jpg

Bildkälla

 

http://www.hissandpop.com/celebrities/t/livtyler/photos/liv-tyler-016.jpg

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

Liv Tyler

Bildkälla


Ny blogg!

Nu har jag och min flickvän suttit och knåpat ihop en ny blogg som ni kan läsa! Den här bloggen kommer vara mer privat - där kan ni följa lite mer vad vi har för oss. Vi kommer också lägga ut lite recept och sådant, följ gärna! :D

LÄNK

RSS 2.0