Att vara gay förstör karriärer

Varför är det så farligt för till exempel skådespelare/skådespelerska att komma ut som gay? Vad gör det för skillnad om en skådespelerska gillar tjejer eller killar när hon kysser en man på scen?
 
http://witchesbrewonline.com/wp-content/uploads/2010/05/closet.gif
Bildkälla
 
Jag har hört att många kändisar har varit rädda för att komma ut som homosexuella eftersom det kan förstöra deras karriärer. Oftast handlar det om att målgruppen för kändisen i fråga minskas. Handlar det till exempel om en snygg, ung, manlig artist så tror sig skivbolag, managers och producenter sig kunna tjäna mer pengar på artisten om denne är heterosexuell eftersom han då blir ett kärleks/sexobjekt för tjejer/kvinnor och kanske någon att se upp till för unga killar. Om artisten däremot skulle vara gay blir dennes publik mycket mindre och mer "nischad" eftersom tjejer inte skulle vara lika intresserade och lockade av honom när de vet att han inte tänder på deras kön.
 
Hmm... Vänta lite nu. För det första kan jag lugnt säga att jag inte blir mindre attraherad av en kändis för att denne inte har samma sexualitet som mig. Jag kan utan tvekan erkänna att jag har lite kändiscrusher på både Tyra Banks och Sarah Shahi även om ingen av dem är gay (att Sarah Shahi spelade lesbisk i The L-Word räknas inte... ;)). Jag tycker att båda är snygga, attraktiva kvinnor med en personlighet som jag gillar. Jag bryr mig inte om vilken sexualitet de har, det spelar ingen roll för mig. 
 
Jag har förstått att homosexualitet hos kändisar (åtminstone i USA och andra delar av världen) fortfarande är kontroversiellt. Det är en stor grej om någon kommer ut och den personen som gör der riskerar sin karriär. Jag önskar att det inte vore så, eftersom anledningen bakom oftast handlar om pengar. Det är inte "smart" att komma ut som lesbisk om man är skådespelerska för då förväntas man bara göra vissa roller och bara tilltala en viss grupp av människor. Det är inte "smart" att komma ut som bög om man är artist eftersom man då aldrig kan sjunga om tjejer igen - ingen kommer ta en seriöst.
 
Trots att det fortfarande är så här på många håll, verkar vi ändå gå mot förändring och förbättring. Det ska bli intressant att se hur världen ser ut om bara tio-tjugo år. Med tanke på att en del kvinnliga kändisar kommit ut som i alla fall bisexuella, kanske det har ökat sannolikheten att fler kommer våga komma ut som lesbiska i framtiden. Who knows?

Kommentarer
Postat av: Lena

Hej igen. Jag gick in på din blogg igen, eftersom jag tycker att den är bra, och du tar upp många viktiga saker, men det du skrev just med karriären och homo eller bisexualitet kan jag inte riktigt hålla med om. Det finns säkert en hel del världsberömda personer där det är så, men sammtidigt så tycker jag att det verkar som om fler skådespelare och musiker kommer ut än många andra samhällsgrupper. Åtminstoonde om de är på en ganska "låg" nivå, som tillexempel när de "bara" är kända i 1 eller 2 land, eller är amatörer.

Förlåt mig. Jag kunde inte låta bli att påpeka det eftersom jag känner många amatörskådespelare som har kommit ut. Det var hur som helst spännande att se det hela från ett annat perspektiv. Tack för intressant läsning. Ser fram emot att läsa mer på bloggen

Svar: Herregud, be inte om ursäkt! Jag är glad att du tycker om bloggen och lägger tid på att kommentera. Jätteintressant synvinkel du hade på det hela, så har jag inte tänkt på det alls! Jag har inte några kontakter inom den världen, så det kanske är därför. Tack för din kommentar!
loveforladies.blogg.se

2012-07-13 @ 19:03:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0