Värre att vara bög än lebb?

Har ni också uppfattat det som att homosexuella män syns mer i media än homosexuella kvinnor? När det handlar om kritik mot homosexualitet (från religiösa grupper till exempel) är det också oftast männen som attackeras. Varför?
 
Ett vanligt argument från Bibelanhängare brukar vara citatet där det står att en man inte ska ligga med en annan man såsom han ligger med en kvinna (jag kan inte citatet helt ordagrannt, men det här är i alla fall meningen av det). Jag har inte hört ett liknande citat angående kvinnor, men det finns säkert (jag är inte superinsatt i religionsdebatterna).
 
Frågan är ändå varför det skulle vara så mycket värre med homosexuella män än kvinnor?
 
I många fall hör jag (särskilt män) som uttrycker ett stort hat/ogillande/äckel mot bögar, men knappast liknande känslor mot lesbiska. Förmodligen är det så för att två tjejer tillsammans ses som sexobjekt/fantasiobjekt medan två killar tillsammans bara är "äckliga". Men varför?
 
Bildkälla
 
Det verkar som om många tänker på analsex när de hör att två killar är tillsammans. "Det är orent", "äckligt", "perverst" och så vidare, men snälla, hur många heterosexuella (och även lesbiska!) har inte analsex nu mer? Och vad spelar det för roll om två killar vill ha det med varandra? Har de försökt att tvinga med dig? Nej, precis, så låt dem ha sitt sexliv ifred.
 
Den homofobi som finns bland män, där killar är livrädda för att bli kallade bögar, är fruktansvärt befängd. So what om någon tror att du som man gillar andra män? Du vet sanningen och huvudsaken är att du står för den du är. Jag skulle snarare tro att om du visar stort motstånd och ilska mot uttalandet så blir du bara ännu mer "misstänkt".
 
När ska vi sluta använda "bög" som skällsord? När ska vi sluta se en skillnad mellan människor? Jag tycker inte illa om homosexuella män, trots att de inte attraherar mig. Tvärtom ser jag upp till dem för deras styrka att vara sig själva, precis som jag ser upp till andra människor som accepterar sin omvärld och behandlar andra med respekt.
 
När ska vi lära oss att sexualitet inte förändrar någons människovärde?

Kommentarer
Postat av: Lena

Det är bra och väldigt viktigt att du tar upp det här.

Svar: Tack så mycket!
loveforladies.blogg.se

2012-07-10 @ 22:16:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0