Förebild eller inte?

Efter att Anja Pärson kom ut med att hon och Filippa väntar barn tillsammans så har det på vissa håll börjat debatteras om Anjas roll som förebild/förespråkare eller vad man nu vill kalla det.
 
Själv har Anja sagt att hon inte vill bli någon ikon eller åka på Pridefestivaler, men det finns en del som anser att hon borde ta sitt ansvar och visa solidaritet mot resten av hbtq-världen. Bland andra skrev kolumnisten Ronnie Sandahl i Aftonbladet för ett par dagar sedan att Anja borde tänka på de som banat väg för den öppenhet vi idag har för homosexualitet och att hon skulle kunna hjälpa till att kämpa mot homofobin och på så sätt göra det enklare för framtida tjejer och killar att komma ut. Dessutom skulle hon kunna ge ett ansikte till homosexuella kvinnor som mer sällan än män ses i media (klicka HÄR för att läsa kolumnen).
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här. Jag förstår Anja, att hon inte känner att hon vill ta rollen som gay-ikon bara för att hon precis kommit ut med att hon har en kvinnlig partner. Samtidigt tycker jag att det är synd att hon inte vill vara det, för att hon verkar vara en underbar människa och jag tror att många skulle se upp till henne ännu mer.
 
Men vi måste också komma ihåg att det inte är så enkelt som det verkar. Kanske är Anja rädd för negativa reaktioner om hon blandar sig i debatten för mycket och det kanske inte är det idealiska när man ska försöka bilda familj och allt det där. Vi vet ju faktiskt inte vad som kommer att hända om några år. Bara för att hon vill ta det lugnt med gay-ikonrollen nu, behöver det inte betyda att hon inte kommer uttala sig positivt för hbtq-världen i framtiden. Dessutom; Anja kanske bara vill vara Anja? Varför tvinga på henne en roll hon inte vill ha? Jag tycker absolut att tidningarna gick åt henne för hårt, låt tjejen bestämma själv hur hon vill ha det.
 
Bildkälla
 
 
Vad tycker ni?
 

Veckans snygging!

Den här veckan kan ni rösta på:
 
Bridget Regan
 
 
eller Jessie J
Bildkälla
 
 
 
 
 
 

#572

Bildkälla

Veckans snygging - resultat!

Resultatet för veckans omröstning ser ut som följer (BS = Britney Spears, TT = Tila Tequila):
 
 
Så varsågoda, här får ni ett bildinlägg med Britney!
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 
 
 
Några förslag på kandidater till nästa omröstning?

Visste ni att...?

Bara i Sverige utsattes 10 000 hbt-personer för hatbrott under år 2006. Bara 28% av dem anmälde.
(Aftonbladet, 26/6-12)
 

Ooops
Bildkälla

#571

Bildkälla

Två lesbiska tonåringar skjutna i Texas

Bildkälla
 
Molly Judith Olgin och hennes flickvän Mary Christine Chapa hittades skjutna i huvudet i en park i Texas i helgen. Paret hade varit tillsammans i fem månader och deras vänner är chockade över det som har hänt, de kan inte tänka sig att någon skulle vilja dem något illa.
 
Molly och Mary hittades i högt gräs i parken där de blivit skjutna och det verkar som om de kände gärningsmannen. Molly dog av sina skador, men Mary kämpar fortfarande för sitt liv på ett sjukhus i närheten.
 
Artikel och nyhetsinlägg kan ni hitta HÄR.
 
 
 

Vad händer om homoäktenskap blir lagligt överallt?

 

Google stödjer hbtq

Har ni märkt att om man googlar orden lesbian, gay, lgbt och homosexuality dyker en regnbågsfärgad liten ram upp under sökrutan? Samma sak händer om man skriver in it gets better. Finns det fler ord/sökfraser som ger samma utslag?
 
 

Visste ni att...?

Det var inte bara påstådda häxor som avrättades under häxprocesserna under medeltiden, även homosexualitet kunde leda till samma straff.
 
Bildkälla, faktakälla

#570

Bildkälla

Anja Pärson om sin kärlek

Surfade runt bland nyheterna på nätet och fick syn på en artikel från Aftonbladet där de berättade om Anja Pärson som kom ut i sitt sommarprat i P1. Hon berättade om sin kärlek Filippa som hon nu ska ha barn med inom en snar framtid.
 
I sitt sommarprat nämnde hon också rädslan inför att vara med en annan kvinna, vad andra skulle tycka och tänka och hur hon inte vill agera ikon. För att lyssna på resten av hennes program kan ni klicka er in HÄR.
Vill ni läsa Aftonbladets artikel följd den här länken: ARTIKEL.
 
Anja Pärsson
Bildkälla

#569

 
 

Mirah - Country of the future

 
 
And is it the carnival?
I can't hear, it's too far away
Main Lyrics
Oh, love, when you look at the stars at night
Remember, oh, love, it's my longing makes them shine so bright
Because love has both captured and set us free
To each our own country
Complete Lyrics
And is it the carnival?
I can't hear, it's too far away
But, love, with me you always stay
No matter which street you walk upon

It's the same sun on us shining
But see how mine is cold and pining
For the heat that you bring
when you take me in your arms

Oh, love, come dance a simple step with me
Oh, love, let's move in time feel the 1, 2, 3
Oh, love, can you hear the ocean's heart as mine?
How it swells inside

And is it the carnival?
Can you hear all the songs they play
Turning the night into the day
You're lost in the atmosphere

And if you need some part of me
When you're alone there by the sea
I'll sing you this message through the shell
That you press to your cheek

Oh, love, when you look at the stars at night
Remember, oh, love, it's my longing makes them shine so bright
Because love has both captured and set us free
To each our own country

Oh, love, when you look at the stars at night
Remember, oh, love, it's my longing makes them shine so bright
Because love has both captured and set us free
To each our own country

La la la la la la la la la la la la


Glad midsommar!

Ha nu en underbar midsommar allihop! Ta hand om varandra, ät sill, potatis och jordgubbar och ta det lugnt med nubben!

#568

Bildkälla

Kristna ber om ursäkt för homofobi

Kolla in de här bilderna från en Prideparad i Chicago, USA. Det är kristna som ber om ursäkt för homofobi och bilden nedan visar reaktionen de fick från en av paradens deltagare.
 
This picture of Chicago Christians who showed up at a gay pride parade to apologize for homophobia in the Church.
 
... and the reaction from the parade.
Bildkälla

Barn utan pappor blir inte sämre människor

Nu har det bevisats i en amerikansk undersökning bland runt åttio sjuttonåringar med lesbiska föräldrar att barnen inte skiljer sig från barn med heterosexuella föräldrar.
 
Pojkar som uppfostrades av två kvinnor har uppgett att de inte saknat en manlig förebild i sin närhet och efter att studien utförts har man också kunnat se att detta inte varit nödvändigt för deras psykologiska utveckling. Överhuvudtaget har det visat sig att barn med heterosexuella respektive homosexuella föräldrar inte alls skiljer sig när det handlar om femininitet/maskulinitet, förmåga till empati eller tävlingsinriktning. Ingen av grupperna mår sämre än den andra heller.
 
Teenagers without male role-models did not fare any worse (Photo: Gareth Williams)
Bild- och textkälla

#567

Bildkälla

Veckans snygging - tillbaka över sommaren!

Japp, nu kör vi igång Veckans snygging igen, den här gången för sommaren i alla fall! Den här veckan kan ni rösta på:
 
Tila Tequila:
Tila Tequila
Bildkälla
 
 
och Britney Spears:
Britney Spears : La chanson Toxic
Bildkälla
 
 
 
 

Dokumentär - God hates fags

Kolla in den här dokumentären om "den mest hatade familjen i USA". Den handlar om Westboro Baptist Church som bland annat säger att att Gud hatar homosexuella, Amerika, Sverige och alla andra länder och människor som stödjer homosexuellas rättigheter. De demonstrerar utanför begravningar och företag som är för homosexuella eller på något sätt stöttar dem.


#566


Vem ska man berätta för?

Jag har precis börjat på ett nytt jobb där jag hoppar runt mycket (lagerarbete, man rings in till olika ställen där man behövs för dagen) och jag har märkt att en ofta förekommande fråga är: "Är du förlovad?". Inte konstigt att frågan ställs, jag bär ju förlovningsring, men varje gång blir jag lite nervös över vad jag ska svara.

Igår fick jag frågan av en nyfiken tjej. Jag svarade att jag var förlovad och hade varit det ett tag, då ville hon veta vem av oss som hade friat och jag sa att det var nog mitt initiativ, men ett gemensamt beslut. Jag funderade här på om jag skulle avslöja könet på min älskling, men bestämde mig för att avvakta lite. Tjejen fortsatte samtalet med att säga hur svårt det är att få killar att fria nu för tiden och då kände jag att det redan var för sent att berätta att jag har tjej. Hon babblade på och jag kände mig lite obekväm, men höll med.

Varför är det så svårt att bara säga att man har tjej? Det borde inte vara konstigare än om jag hade haft kille, ändå kan jag dra mig för att berätta det ibland. Oftast får man liksom en första känsla av en person, man känner av ifall den personen kommer reagera positivt eller negativt. Igår fick jag känslan av att tjejen jag pratade med inte var så accepterande. Jag vet inte varför, det var bara en känsla jag fick. Därför beslöt jag mig för att låta bli.

Bildkälla

Men jag tänkte höra lite mer er: Hur bestämmer ni er för vem ni avslöjar er läggning för?

#565


Bildkälla

Homosexuella par påverkar varandras hälsa

En ny amerikansk studie gjord bland hetero- och homosexuella par, som har varit ihop längre än åtta år, har visat att i heterorelationer påverkar man inte varandras hälsa lika mycket som i homorelationer. I heterorelationer ses oftast kvinnan som "hälsoexperten" och det är också oftast hon som håller igång och tänker på att äta hälsosamt även om mannen inte hakar på. I homosexuella par påverkar individerna varandra till en mycket högre grad - vilket gäller goda såväl som dåliga vanor.Bildkälla
Faktakälla
Vad tror ni om det här? Påverkar homosexuella par varandra mer än heterosexuella?

#564


Bildkälla

Att raka eller inte raka...

Det har varit ett himla tjafs på senare om huruvida vi tjejer ska raka oss på kroppen eller inte. Jag tror det började med att de visade en tjej i publiken under Melodifestivalen som hade orakade armhålor, vilket tydligen orsakade upplopp. För bara någon dag sedan läste jag en skvallerblogg som informerade om att en manlig bloggare hade skrivit om en tjej som var "hyfsat söt" men hade en "djungel under armarna".

Ojojoj. Hur kommer det sig att så fort någon inte följer en trend får andra panik? Det är ingenting äckligt med hår under armar, på benen och mellan benen. Det är inte äckligt med hår någonstans överhuvudtaget, det är inte håret som bestämmer din hygien; det gör du själv. Folk inbillar sig att man är ofräsch bara för att man inte rakar sig under armarna, men det är fel. Om du luktar svett är det för att du inte duschar/tar hand om dig/byter kläder tillräckligt ofta/har problem med svettutsöndring eller någonting annat medicinskt.


Bildkälla

Av någon anledning tror dessutom folk att lesbiska inte rakar sig. Jag trodde att den fördomen var utdöd, men under ett seminarium på universitetet där jag studerar var det otroligt nog en tjej som sa att lesbiska ju faktiskt oftast inte rakar sig medan gaykillar gör det (ben, kön, under armar) i mycket större utsträckning än heterokillar, som om det var någon universiell sanning. Jag skulle kunna hålla med om att det finns trender inom vissa communities, men kom igen? När ska vi sluta dra alla över en kam?

Dessutom blev jag lite rädd när min brorsdotter, under förra sommarens första varma dag, påpekade att tjejer inte har hår på benen, det har bara killar. Vi var ute i solen i trädgården och jag hade inte brytt om mig att raka benen, den lilla fyraåringen böjer sig ner och frågar varför mina ben är håriga. Tjejer ska ju faktiskt inte ha håriga ben. Herregud. När jag hämtat mig från chocken började jag bara fundera över hur hon kommer känna sig när hon får kämpa med rakhyvel och vax för att hålla benen babymjuka. Är det inte lite sjukt ändå hur ett barn som är fyra år redan har en föreställning om vad som är normalt och inte gällande hår? Jag kanske överanalyserar en aning...


Bildkälla

Det finns många anledningar till att inte avlägsna sin hårväxt. Man kan vara lat, bekväm, inte bry sig om trender eller faktiskt tycka om sig själv som man är. Det finns också många anledningar till att just raka sig; man känner sig fräsch, snygg och självsaker, man passar bättre in i samhället, slipper sneda blickar från folk och så vidare. Jag tycker att man ska få göra precis som man själv vill. Inte som samhället vill, inte som mamma eller pappa vill, utan som DU vill. Vill du raka hela kroppen för att du känner dig mest bekväm i det - go ahead! Vill du behålla varenda litet hårstrå - gör det! Det som är bra med hår är att det växer ut igen, så det är bara att testa vad man trivs bäst med. Jag blir helt ärligt ledsen när jag hör tjejer som säger att de känner att de måste raka sig för att duga, och det gäller inte bara mellan benen, under armar och på benen, det gäller också på armarna vilket jag överhuvudtaget inte kan förstå. För mig låter det jobbigt att spendera så mycket tid på avlägsning av hår.

Jag önskar att jag kunde skita i trender och sådant lite oftare, för ofta rakar jag mig bara på grund av att jag vill slippa kommentarer och sådant, men jag kan ärligt säga att jag inte lägger ner mycket tid på det. Vad gäller intimrakning kör jag på det som är mest praktiskt eller känns bäst. Omväxling förnöjer.

Kan inte vi alla bara försöka sluta stressa kring det här med hår nu? Låt alla ha som de vill. Alla måste faktiskt inte följa samma trender och samma mönster, det är okej att gå sin egen väg.

Homofobi


Bildkälla

#563


Bildkälla

Tatueringar!

Har ni funderat på att göra en tatuering som symboliserar din läggning? Här är några motiv för dig som är tjej och gillar tjejer:

Lestat16

Bildkälla

Lestat9

Bildkälla

Lestat7

Bildkälla

Lestat30

Bildkälla

Bildkälla

, Tattoos

Bildkälla

, Tattoos

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

 

Någon ni tyckte om?


Bojkotta Ukraina

Ukraina har följt Rysslands (S:t Petersburg) exempel och bestämt sig för att göra positivt prat om gays illegalt i landet. Rysslands nya president har därför bestämt sig för att låta bli att åka till Ukraina nu under fotbolls-EM och All Out har startat en namninsamling för att övertala Tysklands förbundskansler Angela Merkel att också bojkotta sporteventet. Tyskland och Ukraina har en tät relation och vägrar Angela Merkel besöka landet kan det få dem att kanske ändra sitt beslut om antigaylagen.

Klicka HÄR för att komma till namninsamlingen.

Merkel_ukraine_pres_large
Bildkälla

#562


Bildkälla

Visste ni att...?

...samkönade äktenskap bara är lagligt i tio av världens länder?


Bildkälla, faktakälla

#561


Bildkälla

Årets Regnbågsparad!

Jag och tjejen gick alltså på vår första Regnbågsparad idag i Göteborg och jag var riktigt glad över att se hur många som dök upp. Först hade vi tänkt gå med SSU, men det slutade med att vi hamnade med Marching for those who can't (till förmån för de i länder där homosexualitet och pridefestivaler är förbjudna). Framme vid Liseberg catchade vi upp med stolta föräldrar till hbtqa-personer och jag blev verkligen rörd. Överhuvudtaget var det många från den äldre generationen som både gick med i paraden och stod bredvid och hejade på vilket kändes helt underbart. Att se folk som vill kämpa för allas rättigheter känns så mäktigt.


Precis innanför Liseberg.
Vid scenen där det senare blev framträdanden.


Var ni där?

Tegan and Sara - Divided


Tack Madde! - Ringen är hittad!

Tack så mycket till Madde som lämnade en kommentar till inlägget om den fina vigselringen jag lade upp för ett par dagar sedan. Hon hade hittat den på loveandpride.com och jag tänkte att det kunde vara schysst att dela med sig utav hennes fynd. Klicka in er HÄR för att komma just till den ringen, men kolla gärna in det andra utbudet också. Finns riktigt fina grejer!

Tack igen Madde!

Homosexualitet - äckligt?

Jag har tagit upp det här i bloggen innan, men känner att det behövs ännu ett inlägg om ämnet. Hur kommer det sig att så fort man pratar om homosexualitet, speciellt manlig,  så blir människor äcklade? Av någon anledning så är ju kvinnor som har sex med kvinnor inte lika äckliga... Where's the logic dude?

Två killar tillsammans, usch! har man ju hört några gånger och jag förstår verkligen inte varför. Oftast är det killar som säger så om bögar (men har även hört tjejer uttrycka samma åsikt) och det förbryllar mig något oerhört. Så det är äckligt om en kille runkar av en annan kille? Men det är inte äckligt om en tjej runkar av en kille? (Ja, tack Magnus Betnér för uppslaget till den jämförelsen.) Herregud. Same goes för tjejer; äckligt om två tjejer slickar varandra men inte äckligt om en kille slickar en tjej och tjejen suger av honom? Tha fuck? Helt ärligt nu, är det logiskt?

Jag gillar andra tjejer, de attraherar mig rent fysiskt och det är dem jag faller för. Men gör det att jag äcklas av bögar? Absolut inte. Killar har andra kroppsdelar än tjejer och bara för att jag inte attraheras av dem behöver det inte betyda att jag inte kan förstå att andra gör det. Vad har jag för rätt att säga att någons sexualitet är äcklig? Gillar man fitta så gillar man fitta. Gillar man kuk så gillar man kuk. Gillar man båda - no problem! Whatever floats your boat.


Bildkälla

Tycker att det är intressant att det första folk verkar tänka när man pratar om homosexualitet är just sexet. Oooooh, tjejer som har sex med tjejer! Killar som har sex med killar! Konstigt, onormalt, äckligt!! För er som tycker så här; jag respekterar er åsikt men ber er att tänka en gång till. En kärleksrelation med tillhörande attraktion handlar om SÅ MYCKET MER ÄN SEX. Sex är viktigt, det sticker jag inte under stol med, men jag kan lova er att man är inte homosexuell på grund av bra sex (även om det är ett plus...), utan för att man helt enkelt attraheras och får romantiska känslor för samma kön. Jag vill leva med en annan tjej, Anton Hysén vill leva med en annan kille, big deal? Och ja, sex ingår i det livet men det finns mycket annat också.

Och förresten, vad har ni med mitt sexliv/kärleksliv att göra? Vad jag gör i sängkammaren angår ingen annan än mig själv och min partner/partners. Om ni inte kan låta bli att föreställa er mig tillsammans med en annan tjej i sängen när jag berättar att jag är gay så är det faktiskt inte mitt fel. Då kanske ni borde försöka tygla era egna fantasier en aning och hålla dem för er själva.

RSS 2.0