Att raka eller inte raka...

Det har varit ett himla tjafs på senare om huruvida vi tjejer ska raka oss på kroppen eller inte. Jag tror det började med att de visade en tjej i publiken under Melodifestivalen som hade orakade armhålor, vilket tydligen orsakade upplopp. För bara någon dag sedan läste jag en skvallerblogg som informerade om att en manlig bloggare hade skrivit om en tjej som var "hyfsat söt" men hade en "djungel under armarna".

Ojojoj. Hur kommer det sig att så fort någon inte följer en trend får andra panik? Det är ingenting äckligt med hår under armar, på benen och mellan benen. Det är inte äckligt med hår någonstans överhuvudtaget, det är inte håret som bestämmer din hygien; det gör du själv. Folk inbillar sig att man är ofräsch bara för att man inte rakar sig under armarna, men det är fel. Om du luktar svett är det för att du inte duschar/tar hand om dig/byter kläder tillräckligt ofta/har problem med svettutsöndring eller någonting annat medicinskt.


Bildkälla

Av någon anledning tror dessutom folk att lesbiska inte rakar sig. Jag trodde att den fördomen var utdöd, men under ett seminarium på universitetet där jag studerar var det otroligt nog en tjej som sa att lesbiska ju faktiskt oftast inte rakar sig medan gaykillar gör det (ben, kön, under armar) i mycket större utsträckning än heterokillar, som om det var någon universiell sanning. Jag skulle kunna hålla med om att det finns trender inom vissa communities, men kom igen? När ska vi sluta dra alla över en kam?

Dessutom blev jag lite rädd när min brorsdotter, under förra sommarens första varma dag, påpekade att tjejer inte har hår på benen, det har bara killar. Vi var ute i solen i trädgården och jag hade inte brytt om mig att raka benen, den lilla fyraåringen böjer sig ner och frågar varför mina ben är håriga. Tjejer ska ju faktiskt inte ha håriga ben. Herregud. När jag hämtat mig från chocken började jag bara fundera över hur hon kommer känna sig när hon får kämpa med rakhyvel och vax för att hålla benen babymjuka. Är det inte lite sjukt ändå hur ett barn som är fyra år redan har en föreställning om vad som är normalt och inte gällande hår? Jag kanske överanalyserar en aning...


Bildkälla

Det finns många anledningar till att inte avlägsna sin hårväxt. Man kan vara lat, bekväm, inte bry sig om trender eller faktiskt tycka om sig själv som man är. Det finns också många anledningar till att just raka sig; man känner sig fräsch, snygg och självsaker, man passar bättre in i samhället, slipper sneda blickar från folk och så vidare. Jag tycker att man ska få göra precis som man själv vill. Inte som samhället vill, inte som mamma eller pappa vill, utan som DU vill. Vill du raka hela kroppen för att du känner dig mest bekväm i det - go ahead! Vill du behålla varenda litet hårstrå - gör det! Det som är bra med hår är att det växer ut igen, så det är bara att testa vad man trivs bäst med. Jag blir helt ärligt ledsen när jag hör tjejer som säger att de känner att de måste raka sig för att duga, och det gäller inte bara mellan benen, under armar och på benen, det gäller också på armarna vilket jag överhuvudtaget inte kan förstå. För mig låter det jobbigt att spendera så mycket tid på avlägsning av hår.

Jag önskar att jag kunde skita i trender och sådant lite oftare, för ofta rakar jag mig bara på grund av att jag vill slippa kommentarer och sådant, men jag kan ärligt säga att jag inte lägger ner mycket tid på det. Vad gäller intimrakning kör jag på det som är mest praktiskt eller känns bäst. Omväxling förnöjer.

Kan inte vi alla bara försöka sluta stressa kring det här med hår nu? Låt alla ha som de vill. Alla måste faktiskt inte följa samma trender och samma mönster, det är okej att gå sin egen väg.

Kommentarer
Postat av: Rolle

Att oralsex blir härligare med en ren, doftande och helrakad fitta, det vet ju dina älskare, det är väl är väl ganska självklart (vem vill ha blött hår i maten?). Samtidigt har ju de unga gossarna börjat odla snuskiga helskägg? Var finns nu egentligen logiken i detta? Vill man inte kunna slippa håret? Hur det känns med de så vanligt före-kommande Svinto-muffarna och hur mycket hår"bullen" stör för alla slicksugna flator, det vet jag inte.

2015-05-20 @ 17:11:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0