Bisexuell - lite av varje?

Jag fick en intressant kommentar från signaturen Oh Mira igår som påpekade att det finns en del (både hetero och homo) som ser ner på bisexuella eftersom de "inte kan bestämma sig". Vissa lesbiska tjejer kan inte tänka sig att vara tillsammans med en bisexuell tjej eftersom en bitjej alltid kommer sakna en man i förhållandet.

Men snälla, älskade människor. Att vara bisexuell är inte samma sak som att vara polyamorös. Är man bisexuell så betyder det att man tänder på både män och kvinnor, inte att man måste vara med både en man och en kvinna. Bisexuella behöver inte ha större aptit på sex än vad hetero- och homosexuella har, men det verkar många tro.

http://hulshofschmidt.files.wordpress.com/2011/03/bisexual.jpg
Bildkälla

En bisexuell person anser ofta att könet hos den person denne faller för inte spelar någon roll och kan absolut vara i ett monogamiskt förhållande. Bara för att man tänder på båda könen behöver det inte betyda att man kräver kuk och fitta i sängkammaren samtidigt.

Jag tycker att det är fruktansvärt när hbtqa-communityt stänger ute eller har fördomar mot folk inom gruppen, det säger ju emot sig självt. Låt alla vara som de vill och älska vem de vill - så länge ingen kommer till skada.

Kommentarer
Postat av: Oh Mira

Nej jag har varken sig behov av kuk ellr fitta. Kanske av sex (och kärlek). Men inte specifikt av ett kön. :o)

2012-05-07 @ 13:04:04
URL: http://ohmira.blogg.se/
Postat av: Fanny

Det är verkligen konstigt det där. Har upplevt det själv, en attityd av "du kommer nog välja när du blir lite äldre." Sen om man börjar dejta någon verkar alla dra en lättnades suck och säger "Ah, så nu har du äntligen bestämt dig!"Jag förstår inte hur det kan vara så ogreppbart för folk att man faktiskt kan gilla både killar och tjejer?

2012-05-07 @ 13:41:01
URL: http://poetsaredepressed.blogspot.com/
Postat av: LoveForLadies - en lesbisk blogg

Oh Mira; Nej, det är väl inte så troligt att man blir kär just i nåns könsdelar, det är ju inte det kärlek handlar om. Sen kan man ju föredra ett kön framför det andra, eller så spelar det ingen roll, allt handlar om känslor egentligen.Fanny; Du har alldeles rätt! Och varför ska man behöva begränsa sig? Känner man att man skulle kunna vara tillsammans med en tjej eller en kille så får man väl känna så? Vad är problemet liksom? Man borde respektera och acceptera andras läggning. :)

2012-05-07 @ 17:57:23
URL: http://loveforladies.blogg.se/
Postat av: C

Bra inlägg! :)

Håller helt med.

2012-05-07 @ 22:46:10
Postat av: LoveForLadies - en lesbisk blogg

C; Tack så mycket!

2012-05-08 @ 10:35:21
URL: http://loveforladies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0