Komma ut som straight

Att komma ut som gay för sina straighta föräldrar kan kännas jobbigt för många. En del kanske är rädda för att de ska krossa sina föräldrars drömmar om en framtida kärnfamilj med barnbarn, andra kanske helt enkelt bara tror sig få en negativ reaktion. Men hur tror ni det är för de barn som växer upp med homosexuella föräldrar men som själva är hetero?

Hur gärna jag än önskar att det inte var så, så är det ju faktiskt en heteronorm som råder i vårt samhälle. De allra flesta heterosexuella föräldrar förväntar sig nog att deras barn ska vara straighta (även om motsatsen inte skulle innebära problem). Hur skulle det då vara för homosexuella föräldrar? Skulle de automatiskt förvänta sig att deras barn också var gay?

Jag kan inte svara för någon annan än mig själv, och jag säger helt klart nej på den frågan. När jag tänker på min framtida familj så ser jag inte mina barn med en partner av ett speciellt kön - det är ointressant för mig. Det enda jag vill är att mina barn ska kunna känna sig bekväma i sin sexualitet och älska vem de vill. Jag ska lära mina barn från att de är små att kärleken är fri (självklart så länge ingen skadas, verkar som om man alltid måste nämna det). Jag skulle aldrig få för mig att pressa mina barn till att ha en viss läggning, jag skulle acceptera dem precis som de är för jag vet hur ont det gör att inte kunna vara sig själv. Det är någonting jag aldrig skulle vilja låta mina barn gå igenom.


Bildkälla

Anledningen till att jag tog upp det här ämnet är för att jag har sett att vissa verkar tro att det är ett problem, att homoföräldrar skulle bli besvikna om de inte får barn som är gay. Jag ville ge min åsikt till frågan och samtidigt undersöka hur det ser ut bland er andra: Spelar era (framtida) barns sexualitet någon roll? Vill ni att de ska ha samma sexualitet som deras föräldrar?

Kommentarer
Postat av: Linda

Nej, det spelar ingen roll, det viktigaste är att de är glada, nöjda och lyckliga och inte skadar sig själva, det andra bryr jag mig inte om så länge de inte vill berätta det för mig, förstås.. :P ^^ :) :DOm de är hetero, bi, straight, trans eller asexuella spelar ingen roll, det jag vill att mina barn dock ska veta är att om de har det svårt tänker jag alltid vara där och stötta dem. Jag vill inte att mina barn ska gömma sig(om du nu inte skulle vilja det) utan få komma fram och vara stolta för vilka de är och inte skämmas för var de kommer ifrån, de kommer också alltid veta att de var önskade! :) :D Hehe ^^ :) :D Jag vill bara mina framtida barn väl och om jag nu gör dem ledsna så är det inte meningen, det kan va att jag vill uppfostra eller annat bra, men ja.. Det var iaf vad jag tyckte.. Hehe ^^ :) :D

2012-05-24 @ 09:29:17
URL: http://theskandalvik.blogg.se/
Postat av: LoveForLadies - en lesbisk blogg

Linda; Jag håller med dig till hundra procent! Fint skrivet!

2012-05-24 @ 19:06:33
URL: http://loveforladies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0