"Men du ser inte lesbisk ut!"

Har ni fått den kommentaren någon gång? Att du inte ser ut som någon som är lesbisk eller att du är för snygg för att vara lesbisk?

Jag har fått höra att jag inte ser lesbisk ut och då undrar jag genast hur man måste se ut för att vara lesbisk. Så här kanske:

http://notjustgaystuff.files.wordpress.com/2011/03/leaaz_web_25.jpg
Bildkälla


Ja, för någon som ser ut såhär kan ju omöjligt vara lesbisk:

Bildkälla


Nej, tjejen på den andra bilden kan omöjligt gilla andra tjejer, i alla fall inte på heltid. Och definitivt inte på fritiden. Nej, på sin höjd kan hon nog vara lite experimentell, men inte mer.

Say whaaaat?! Sedan när blev sexualitet en klädstil och ett utseende? Det finns hur många femme-tjejer som helst där ute som är genomlesbiska, men det finns en del som har svårt att föreställa sig det. Jag vet inte riktigt varför, men jag gissar på att det är för att media ofta framställer lesbiska tjejer som väldigt butchiga och stereotypt maskulina till sitt uttryck. De homosexuella kvinnor som oftast får spelrum i tv och tidningar tenderar till att ha en sådan stil och kanske är det därför som många har skapat sig en uppfattning om hur man "ska" se ut för att ha en viss sexualitet.

Likadant med gaykillar. De ska vara feminina och vara klädda på ett visst sätt. Gärna sminkade och liknande. Men sanningen är ju faktiskt att det finns precis lika många som är tvärtom.

Kanske är många lesbiska tjejer lite mer "butchiga" till sitt uttryck, inget fel i det! Men är man inte det så är man inte mindre lesbisk för det. Jag skulle nog placera mig själv någonstans mittemellan butch och femme och jag trivs bra där. Jag sminkar mig inte så ofta, jag bär kläder jag känner mig bekväm i och det är det jag tycker är viktigast.

Har du fått höra att du inte ser lesbisk ut? Eller andra fördomar kring utseende kanske?

Kommentarer
Postat av: Oh Mira

Ja det har jag hört väldigt många gånger! Men det är inte bara från heterofolk utan även från gayhållet!

Men sen är jag juh "bara" bisexuell...

Ytterligare fördom på det då, eftersom jag är bi kan jag omöjligen "nöja mig" med bara det ena, för då kommer jag tydligen alltid att längta efter kuk/fitta... Ja för det är juh exakt så det funkar! :oS

Hört från en flata som raggade på mig: "Du fattar väl att inte nån flata vill va ihop med nån som är bi" och tydligen var det jag som var dum i huvudet som inte fattade bättre än så....

Sorry för utlägget, ibland måste man få va bitter och bitcha lite, hahah... :o)

2012-05-06 @ 16:26:49
URL: http://ohmira.blogg.se/
Postat av: LoveForLadies - en lesbisk blogg

Oh Mira; Det är helt sjukt att till och med gaycommunityt ska sprida dessa fördomar, så himla synd! Och ja, jag känner igen den fördomen om att bisexuella skulle behöva "både och" men som du säger, det är ju inte alls det det handlar om! Ska se om jag kanske kan skriva nåt inlägg om det framöver :)

Kram!

2012-05-06 @ 18:47:21
URL: http://loveforladies.blogg.se/
Postat av: Oh Mira

Det är rätt tragiskt med fördomar. Mest också för de som har dem eftersom det bergränsar deras egna liv och de kanske går miste om något...

Tjejen som senast kläckte ur sig kommentaren om att jag borde fatta att ingen flata egentligen vill vara ihop med en bitjej med vidareutvecklingen om att man inte vill att hon ska skaffa en snubbe om det tar slut (vet inte vad det spelar för roll med könet på den nya partnern om det ändå tagit slut!?), henne tappade jag iaf intresset för direkt! Hon var superintresserad samtidigt som hon dissade min läggning. :oS Men för mig var det en rätt kraftig turn off att veta att hon såg ner på min sexuella läggning! Synd för henne. Bra för mig. Träffade min nuvarande FRU strax därefter. Och inte saknar jag kuk någonsin bara för att jag är bi. Aldrig någonsin. Gjorde inte det heller under mitt andra långa förhållande på 8 år med en tidigare tjej. Det behovet finns inte som många verkar tro. Jag tänder inte på kön utan på personer och likväl som en tjej kan tillfredsställa en flata i sängen kan hon tillfredsställa en bitjej! ;o)

Kram

2012-05-07 @ 13:00:29
URL: http://ohmira.blogg.se/
Postat av: LoveForLadies - en lesbisk blogg

Oh Mira; Jag håller återigen med dig, störst förlust för de som är fördomsfulla! Men usch vad okunskap kan såra ibland...

Och jag förstår verkligen att hennes beteende var avtändande för dig! Finns ju inget värre än såna kommentarer i ett sånt sammanhang.

Det är så viktigt att du påpekar det här med att det faktiskt inte är könet man blir kär i!

Grattis till dig och frugan förresten! Kram!

2012-05-07 @ 17:51:17
URL: http://loveforladies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0