Mormor, morfar och så vidare...

Min mormor och morfar är uppvuxna i en tid när homosexualitet inte var socialt accepterat. Jag har flera gånger hört dem uttrycka negativa attityder angående lesbiska och gaykillar, vilket har fått mig att fundera på om jag ska komma ut för dem eller inte.


Bildkälla


Dels har jag mormor som är ett Jehovas vittne, hennes tro tillåter henne inte att acceptera mig läggning. Jag vet att hon älskar mig och ser mig som en extra dotter, men hon skulle inte förstå. Dessutom börjar hon bli lite gammal och vimsig, och hur hemskt det än låter så tror jag att jag helt enkelt kommer hålla undan det här för henne. Det känns som en onödig grej att ta upp med henne eftersom jag vet hur hon känner omkring det. Jag vill inte förstöra vår relation de sista åren som vi har tillsammans.

Morfar är däremot inte religiös, men han är inte så positivt inställd till homosexuella ändå. Jag skulle inte välja att berätta för honom heller, utav samma anledning som jag nämnde ovan. På något sätt kan jag inte lägga någon skuld varken på mormor eller morfar för att de känner som de gör för homosexuella. Vi är alla barn av vår tid och det vi har vuxit upp med präglar oss och gör oss till dem vi är. Det är synd att jag inte kan vara mig själv till 110% med dem, men jag värderar relationen till dem högre än viljan att alltid kunna vara öppen med min läggning.

Hur tänker ni när det handlar om att komma ut för äldre släktningar?

Kommentarer
Postat av: Ghost

Jag tror att man kan få äldre släktingar att ändra åsikt om homosexuella om det visar sig att deras barnbarn har den läggningen. Men man kan också ha otur och få en massa negativitet. Svårt det där!

2012-05-14 @ 21:34:56
URL: http://ghosts.devote.se
Postat av: Ida

Nu är jag "bara" bisexuell, men när jag var tillsammans med min flickvän så valde jag att inte berätta för min mormor (den enda som var vid liv då, nu har hon tyvärr också gått bort), pga. samma anledningar som dig ungefär.

Men det är svårt det där, man vill ju vara sig själv till 110%, men samtidigt är det inte riktigt värt det alla gånger kan jag känna.

2012-05-14 @ 21:50:48
URL: http://idalinneaogren.blogg.se/
Postat av: LoveForLadies - en lesbisk blogg

Ghost; Ja, jag tror som dig, men i vissa fall kan det gå så fel tyvärr :(Ida; Ja, jag håller med dig, det är så sjukt svårt. Jag beklagar att din mormor gått bort :(Kramar till er båda!

2012-05-15 @ 07:54:49
URL: http://loveforladies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0